Bagt gulerodssalat

Bagt gulerodssalat….

Skønt som tilbehør til dine kødretter – men lige så dejlig som et selvstændigt vegetarisk måltid.

Bagte rodfrugter kan bare noget, og jeg bruger dem efterhånden mere og mere i mine salater. De både smager skønt, er proppet med sundhed og gir salaten ekstra mæthed.

En tur i ovnen….

Normalt forbinder man en gulerodssalat med revne gulerødder, men her har jeg bagt en pose snack gulerødder indtil de er helt møre og let gyldne på overfladen.

Efter afkøling har jeg vendt dem med appelsin, avocado og pistacienødder i en dejlig nem dressing.

Alt placeret på et smukt fad og pyntet med lidt ekstra pistacier og friske krydderurter. Det er virkelig lækkert!

Vil med farverige salater…?

Er du også vild med farverige og mættende salater, så har du måske lyst til at prøve nogle af de her:

Smuk vinter salat

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Rødkålssalat med appelsin

Spidskålssalat med gule beder

Salat med spidskål og varmrøget laks

Grønkålssalat med nektariner

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Du kan finde flere inspirerende opskrifter, dressings og spændende toppings inde under fanen “Salater og tilbehør”.

Opskriften på bagt gulerodssalat kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Bagt gulerodssalat

Sundt og lækkert som tilbehør til dine kødretter eller som et selvstændigt vegetarisk måltid
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, Salat, vegetarisk
Keyword appelsin, avocado, bagte gulerødder, gulerod, pistacienødder
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pose snackgulerødder
  • 1 fed hvidløg - knust
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, frisk timian og stødt spidskommen
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 1 stk moden avocado
  • 1/2 håndfuld pistacienødder (jeg bruger de usaltede)
  • Lidt mild og frugtig olivenolie
  • 1 spsk bredbladet persille - fintsnittet
  • 1 spsk rosmarinhonning (anden flydende honning kan også bruges)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • I en skål laver du en lille marinade til gulerødderne.
    En ganske lille smule olie blandes med et nip flagesalt, friskkværnet peber og et nip stødt spidskommen. Rør det rundt og vend herefter gulerødderne i marinaden, så det er godt coatede.
  • Læg dem over i et ildfast fad og bag dem i ca 25 minutter til de er netop møre og har fået en fin gylden farve.
  • Tag gulerødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Klargør resten af salaten imens.
  • Med en skarp kniv skæres skrællen af appelsinen og den skæres i fine lameller. Gør det på en tallerken så du kan bruge den saft, der løber fra til dressingen.
  • Hæld saften over i skålen du vendte gulerødderne i og tilsæt lidt flagesalt, friskkværnet peber og friske timianblade. Rør det rundt, så er dressingen klar.
    Tip: Du kan også tilføje lidt citronsaft hvis du ønsker dressingen ekstra syrlig.
  • Skær avocadoen i halve og fjern skal og sten. Skær herefter avocadoen i fine både.
  • Læg avocadobådene over i dressingen og masser dressingen godt ind i avocadobådene (pas på de ikke går i stykker).
  • Læg avocadostykkerne (der må gerne hænge lidt dressing ved) sammen med de let afkølede bagte gulerødder over på et smukt fad. Fordel appelsinlamellerne rundt omkring og drys med pistacienødder og friske krydderurter f.eks. bredbladet persille
  • Slut af med at dryppe en rigtig god flydende honning henover - jeg har brugt en rosmarinhonning.
  • Server og nyd den!