Bagt gulerodssalat

Salat med bagte gulerødder

Skønt som tilbehør til dine kødretter – men lige så dejlig som et selvstændigt vegetarisk måltid.

Bagte rodfrugter kan bare noget, og jeg bruger dem efterhånden mere og mere i mine salater. De både smager skønt, er proppet med sundhed og gir salaten ekstra mæthed.

Bagt gulerodssalat

Vær den første til at vurdere!
Sundt og lækkert som tilbehør til dine kødretter eller som et selvstændigt vegetarisk måltid
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 pose snackgulerødder
  • 1 fed hvidløg – knust
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, frisk timian og stødt spidskommen
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 1 stk moden avocado
  • ½ håndfuld pistacienødder (jeg bruger de usaltede)
  • Lidt mild og frugtig olivenolie
  • 1 spsk bredbladet persille – fintsnittet
  • 1 spsk rosmarinhonning (anden flydende honning kan også bruges)

Instruktioner

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • I en skål laver du en lille marinade til gulerødderne.
    En ganske lille smule olie blandes med et nip flagesalt, friskkværnet peber og et nip stødt spidskommen. Rør det rundt og vend herefter gulerødderne i marinaden, så det er godt coatede.
  • Læg dem over i et ildfast fad og bag dem i ca 25 minutter til de er netop møre og har fået en fin gylden farve.
  • Tag gulerødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Klargør resten af salaten imens.
  • Med en skarp kniv skæres skrællen af appelsinen og den skæres i fine lameller. Gør det på en tallerken så du kan bruge den saft, der løber fra til dressingen.
  • Hæld saften over i skålen du vendte gulerødderne i og tilsæt lidt flagesalt, friskkværnet peber og friske timianblade. Rør det rundt, så er dressingen klar.
    Tip: Du kan også tilføje lidt citronsaft hvis du ønsker dressingen ekstra syrlig.
  • Skær avocadoen i halve og fjern skal og sten. Skær herefter avocadoen i fine både.
  • Læg avocadobådene over i dressingen og masser dressingen godt ind i avocadobådene (pas på de ikke går i stykker).
  • Læg avocadostykkerne (der må gerne hænge lidt dressing ved) sammen med de let afkølede bagte gulerødder over på et smukt fad. Fordel appelsinlamellerne rundt omkring og drys med pistacienødder og friske krydderurter f.eks. bredbladet persille
  • Slut af med at dryppe en rigtig god flydende honning henover – jeg har brugt en rosmarinhonning.
  • Server og nyd den!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

En tur i ovnen….

Normalt forbinder man en gulerodssalat med revne gulerødder, men her har jeg bagt en pose snack gulerødder indtil de er helt møre og let gyldne på overfladen.

Efter afkøling har jeg vendt dem med appelsin, avocado og pistacienødder i en dejlig nem dressing.

Alt placeret på et smukt fad og pyntet med lidt ekstra pistacier og friske krydderurter. Det er virkelig lækkert!

Vil med farverige salater…?

Er du også vild med farverige og mættende salater, så har du måske lyst til at prøve nogle af de her:

Smuk vinter salat

Rødkålssalat med bagte rodfrugter

Rødkålssalat med appelsin

Spidskålssalat med gule beder

Salat med spidskål og varmrøget laks

Grønkålssalat med nektariner

Rosenkålssalat med sprød parmaskinke

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments