Bagt hokkaido salat

salat med bagt hokkaido

Skøn salat, der fungerer både som en selvstændig vegetarisk ret eller som et lækkert tilbehør til dine kødretter.

Bagt hokkaido salat

Vær den første til at vurdere!
En dejlig salat med bagte krydrede hokkaido-skiver, der både fungerer som en lun vegetarisk ret eller som et lækkert tilbehør til dine kødretter.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 lille hokkaido – vasket og skåret i både (den skal ikke skrælles)
  • 1-2 håndfulde ruccola
  • 1 stk rødløg – fintsnittet
  • 2-3 stk forårsløg – fintsnittet
  • ½ håndfuld mandler – skåret i halve
  • Lidt friskrevet parmesan
  • Lidt Frugtig olivenolie som dressing

Marinaden:

  • ½ stk økologisk citron – saften heraf plus lidt af skrællen
  • 2 fed knust hvidløg
  • Lidt olivenolie
  • 1 kvist frisk timian – kun bladene
  • 1 nip tørret chili
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Varm ovnen op på 200 grader
  • Start med at røre marinaden sammen.
    Vend hokkaido bådene i marinaden og fordel dem i et ildfast fad.
    Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og gerne lidt sprøde på kanterne.
    Mine fik 25 minutter ved varmluft.
  • Tag de færdige hokkaido både ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
  • Læg dem ud på et stort fad og fordel ruccola, fintsnittede rødløg, forårsløg og hakkede mandler henover. Riv frisk parmesan henover og dryp med en god olivenolie – så er den klar til servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg er ret viild med hokkaido – eller ja faktisk alle spisegræsker – og jeg blev da også vældig glad, da der i min grøntkasse jeg får leveret på hjemmeadressen, lå to super fine små hokkaido.

Det ene blev brugt i den her lækre Kylling i hokkaido sauce og den anden blev til den her skønne bagte hokkaido salat.

Lun eller kold….

Salaten kan både serveres lun og kold. Skal den bruges som en selvstændig vegetarisk ret, vil jeg anbefale at servere den imens de bagte hokkaido-både stadig er lune. 

Skal den fungere som tilbehør til f.eks. en kødret, kan du både servere den lun og kold. Vi spiste ikke op, så jeg spiste resten til min frokost dagen efter. Der var den kold og det smagte stadig lige dejligt. Du kan derfor sagtens lave en større portion – så er der sund og lækker frokost dagen derpå.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments