Frokost,  Grill og tilbehør,  Hverdagsmad,  LCHF/Keto,  Opskrifter,  Salater,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Bagt hokkaido salat

Bagt hokkaido salat

Skøn salat, der fungerer både som en selvstændig vegetarisk ret eller som et lækkert tilbehør til dine kødretter.

Jeg er ret viild med hokkaido – eller ja faktisk alle spisegræsker – og jeg blev da også vældig glad, da der i min grøntkasse jeg får leveret på hjemmeadressen, lå to super fine små hokkaido.

Det ene blev brugt i den her lækre Kylling i hokkaido sauce og den anden blev til den her skønne bagte hokkaido salat.

Lun eller kold….

Salaten kan både serveres lun og kold. Skal den bruges som en selvstændig vegetarisk ret, vil jeg anbefale at servere den imens de bagte hokkaido-både stadig er lune. 

Skal den fungere som tilbehør til f.eks. en kødret, kan du både servere den lun og kold. Vi spiste ikke op, så jeg spiste resten til min frokost dagen efter. Der var den kold og det smagte stadig lige dejligt. Du kan derfor sagtens lave en større portion – så er der sund og lækker frokost dagen derpå.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Bagt hokkaido salat

En dejlig salat med bagte krydrede hokkaido-skiver, der både fungerer som en lun vegetarisk ret eller som et lækkert tilbehør til dine kødretter.
Ret Salat, Tilbehør
Keyword bagte hokkaido, græskar, ruccola, salat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 lille hokkaido - vasket og skåret i både (den skal ikke skrælles)
  • 1-2 håndfulde ruccola
  • 1 stk rødløg - fintsnittet
  • 2-3 stk forårsløg - fintsnittet
  • 1/2 håndfuld mandler - skåret i halve
  • Lidt friskrevet parmesan
  • Lidt Frugtig olivenolie som dressing

Marinaden:

  • 1/2 stk økologisk citron - saften heraf plus lidt af skrællen
  • 2 fed knust hvidløg
  • Lidt olivenolie
  • 1 kvist frisk timian - kun bladene
  • 1 nip tørret chili
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op på 200 grader
  • Start med at røre marinaden sammen.
    Vend hokkaido bådene i marinaden og fordel dem i et ildfast fad.
    Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og gerne lidt sprøde på kanterne.
    Mine fik 25 minutter ved varmluft.
  • Tag de færdige hokkaido både ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
  • Læg dem ud på et stort fad og fordel ruccola, fintsnittede rødløg, forårsløg og hakkede mandler henover. Riv frisk parmesan henover og dryp med en god olivenolie - så er den klar til servering.
  • Rigtig god fornøjelse!