Bagt laks med nøddetopping | Saftig ovnbagt lakseside

laksefad med grønt

En opskrift vi laver ganske ofte hjemme hos os. Og med god grund, for fisk er sundt og lækkert og kan varieres på mange måder.

bagt laks

Ovnbagt laks med nøddetopping og friske krydderurter

Vær den første til at vurdere!
Saftig lakseside med skøn topping af pistacienødder, citron og bredbladet persille
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk lakseside af ca 800
  • 75 gram pistacienødder – grofthakkede
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • ½ stk økologisk citron – saft plus fintrevet skal
  • 2 spsk god olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Læg laksesiden med skinsiden nedad i et ildfast fad
  • Rør citronsaft, fintrevet citronskal, honning, lidt flagesalt og friskkværnet peber sammen og fordel dressingen henover laksesiden.
  • Fordel fintsnittet bredbladet persille og grofthakkede pistacienødder henover.
    Tryk dem let sammen med hånden så de ikke glider af.
    bagt laks
  • Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 20 minutter eller indtil fisken en gennembagt
    Ovnbagt laks med nøddeknas
  • Server med f.eks. hjemmelavede kartoffelfritter, hasselback kartofler eller små nye kartofler vendt i dild eller persille.
    Du kan også vælge de mere klassiske som ris og pasta.
    Bagt laks med nøddeknas
  • Rigtig god fornøjelse og husk gerne at dele dine madfotos med #Majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Laks var i mange år nærmest den enste fisk vi spiste hjemme hos os – altså bortset fra manden og jeg, der gerne spiser en sildemad til frokosten. Men med 3 børn der ikke var heeelt vilde med fisk bortset fra laks, så faldt valget stort set altid på….ja laks.

Og laks er jo også bare lækkert – og meget nemt at tilberede, så her kan alle være med!

Jeg har tidligere delt opskriften på vores favorit: Honningbagt laks med nøddeknas. Var du glad for den opskrift, vil du helt sikkert også blive glad for dagens opskrift.

Prøv også: Laksefad – Bagt laks i fad med spidskål og porrer

Bagt laks med nøddetopping | Saftig ovnbagt lakseside med friske krydderurter og nøddeknas

Bagt lakseside med nøddetopping og sprøde fritter

Forslag til tilbehør…

Den saftige laks med den sprøde nøddetopping er utrolig lækker i sig selv, så jeg plejer at vælge et ret enkelt tilbehør. Om sommeren med de små nye kartofler, er det oplagt at servere dem, gerne vendt i dild eller persille – og små med koldt smør til. Uhmmm…..

Men ja, der er jo ikke små nye kartofler hele året rundt og ind imellem er det nu også dejligt med lidt variation.

Hvis vi lige blir i kartoffeltemaet, så fungerer det rigtig godt med sprøde kartoffelfritter til. Jeg laver mine fritter i en Airfry’er, så jeg undgår al olien, men stadig får de lækre sprøde fritter hele familien elsker.

Hasselback kartofler og bagte kartofler er også et lækkert tilbehør – og så er der jo altid de gode klassikere som ris og pasta.

Hos os følger der stort set altid en skål salat med ind på bordet, hvis altså der ikke er andre grøntsager til. Til dagens laks, ville jeg lave en meget enkel grøn salat, så smagen fra den dejlige fisk ikke overdøves.

bagt laks

Vil du se mere…?

Fisk er bare dejligt, men som jeg skrev ovenfor, er det ofte laks vi griber til, når der skal fisk på familiens middagsbord.

Derfor vil du også herinde, finde flere opskrifter med laks, som f.eks. laksefad med porre og spidskål, laksefad med spinat og kartofler eller grillet laks med ostegratineret fennikel.

Du finder også flere opskrifter med røget laks. Både varmrøget og koldrøget laks.

Måske du har lyst til at prøve mine opskrifter på lys fisk med lækker panering, der gør dem uimodståeligt lækre selv for de, der ikke er så vilde med fisk. Prøv f.eks. Sprød fisk med cornflakes- og parmesanpanering eller den vildt lækre Fiske-taco

Bagt laks med nøddeknas - nem opskrift på saftig laks fra Majspassion
Bagt laks med nøddeknas
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments