Forside,  Frokost,  Grill og tilbehør,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Salater,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Bagt tomatsalat med burrata

Bagt tomatsalat med burrata

En rigtig dejlig mættende salat, hvor der er brugt to slags tomater – både bagte og friske. De bagte tomater gir en rigtig lækker smag, der fungerer perfekt sammen med den dejlige smørbløde burrata.

For at tilføje ekstra mæthed, har jeg tilsat en rest quinoa. Det kunne lige så godt være ris, sorte ris eller perlespelt. Du kan også helt undlade de ekstra kulhydrater, hvis salaten skal bruges som tilbehør.

Lyst til lidt lækkert brød til, så kan du prøve min opskrift på lækre flûtes eller det dejlige grydebrød med surdej.

Spring gerne dressingen over….

Køber du en økologisk ekstra jomfruolivenolie af rigtig god kvalitet, behøver du intet andet.

Det er en jungle at finde en rigtig god olivenolie, for der er mange brodne kar på markedet. Alt for ofte kommer man hjem med en olie, der slet ikke lever op til den kvalitet, man rent faktisk har betalt for. Det er derfor rigtig vigtigt, at kigge sig godt for, når man køber olivenolie.

Jeg er vild med olivenolierne fra Rosario, for her får man virkelig kvalitet for sine penge. Annette og Sven har gjort det til deres mission, at finde olivenolier af bedste kvalitet og importere den til Danmark.

Når du smager deres olivenolier vil du ikke være i tvivl – det er ren luksus og så behøves intet andet på en salat som denne.

De bagte tomater…

Bagte tomater smager bare dejligt. De får en sødere smag og især i en tid, hvor der endnu ikke er solmodne danske tomater i handlen eller drivhuset, gir en tur i ovnen bare en langt dybere og sødere smag til dine tomater.

I en travl hverdag er det fristende at springe de bagte tomater over, men de tar virkelig ikke lang tid om at bage – 30 minutter. Og den tid er virkelig godt givet ud.

Lav gerne en dobbelt portion eller endnu mere, for resterne kan du gemme i olie og så har du dine egne “soltørrede” tomater.

….og så lige en snak om ost

Det er ind imellem lidt fortvivlende, når man oplever, at vores bedste oste produceret i Danmark nærmest ikke er til at opdrive. De ender nemlig i høj grad på eksportmarkedet. Det er virkelig en skam.

Heldigvis har flere og flere specialbutikker fået øjnene op for de skønne danske oste – også dem fra de mindre producenter. Det kommer os forbrugere til gode – og det skal vi bakke op omkring.

Et sted, hvor jeg så gør en undtagelse er, når vi snakker om burrata. Altså burrata er bare fantastisk! Men desværre er den også svær at få fingrene i, i hvertfald her, hvor jeg bor. Derfor er glæden ekstra stor, når jeg ind imellem er virkelig heldig og får fat i en (eller flere).

Burrata er IKKE bare en dyr mozzarella. Den er så meget mere. Burrata er en italiensk friskost, hvor ydersiden er mozzarella og kernen en fløjlsblød, nærmest flydende kerne af stracciatella.

Faktisk kan man lave sin egen burrata-look-a-like ved at plukke en mozzarella i små strimler og røre den med lidt fløde. Det minder meget i både smag og konsistens og egner sig godt som erstatning for den ægte burrata, hvis du f.eks. skal bruge den i en varm pastaret.

Er du også vild med lækre salater…..?

Så vil du måske have lyst til at afprøve nogle af de her opskrifter:

Salat med grønne asparges, seranoskinke og burrata

Kartoffelsalat med asparges og ærter

Thai salat med flanksteak

Rosenkålsalat med sprød parmaskinke

Spidskålssalat med nektarin og valnød

Salat med jordbær og vandmelon

Salat med seranoskinke og vandmelon

…. og mange flere opskrifter på både salater, spændende toppings og lækre dressings, hvis du kigger ind under fanen med SALATER & TILBEHØR.

Opskriften på bagt tomatsalat med burrata kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Bagt tomatsalat med burrata

En skøn tomatsalat med to slags tomater - friske og bagte sammen med cremet lækker burrata og ekstra mæthed med quinoa.
Ret Aftensmad, Salat, Tilbehør
Keyword bagte tomater, burrata, quinoa, salat, tomater
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 kugle burrata
  • 600 gram modne cherrytomater eller blommetomater
  • 2 spsk God olivenolie eller rapsolie til bagning af tomaterne
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt frisk timian eller oregano (ellers tørret)
  • 2 dl kogt quinoa, ris eller perlespelt
  • 2 håndfulde ruccola
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • Lidt økologisk ekstra jomfruolivenolie som dressing

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Rør olivenolie eller rapsolie sammen med knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og lidt frisk eller tørret timian eller oregano.
    Vend halvdelen af tomaterne i blandingen og fordel dem på en lille bradepande og bag dem i 20-30 minutter.
  • Ønsker du et kulhydrattilskud i salaten, koger du dine ris, quinoa eller perlebyg efter anvisning på pakke.
    TIP: Det er i dag muligt at købe færdiglavet perlespelt og quinoa
  • Resten af tomaterne skæres i halve og vendes med de færdigkogte ris/quinoa/spelt, ruccola, fintsnittet basilikum. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
    Læg det som bund i et salatfad.
  • Dræn væden fra burrata'en og læg den ovenpå. Træk den lidt fra hinanden.
  • Fordel de bagte tomater ved siden af og drys med ekstra friske basilikumsblade, flagesalt, friskkværnet peber og dryp med en rigtig god økologisk ekstra jomfruolivenolie.
  • Server evt med lidt lækkert friskbagt brød til.
    Rigtig god fornøjelse!