Bagt tomatsuppe

Fantastisk lækker suppe med en dyb og fyldig smag, der stammer fra de bagte grøntsager.

Bagt tomatsuppe

Vær den første til at vurdere!
Lækker tomatsuppe med en dyb smag fra de bagte grøntsager.
Server med friskbagte croutoner, creme fraiche, basilikumsblade og en god olivenolie.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1.7 kg Godt modne tomater – skåret i mindre stykker
  • ½ stk rød chili – skåret i mindre stykker
  • 2 stk store røde peberfrugter skåret i grove stykker
  • 4 stk hvidløgsfed – knust
  • 1 dl god olivenolie
  • 4 stk rødløg – groftsnittede
  • ½ dl mørk balsamico
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt friske basilikumsblade som pynt
  • Lidt creme fraiche som topping
  • Lidt God olivenolie som topping

Til croutoner:

  • 10 skiver (tykke skiver) lyst brød
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt flagesalt

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland de ituskårede tomater, peberfrugter og chili med knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og god olivenolie.
  • Læg blandingen over i en stor bradepande og sæt den ind i den varme ovn, hvor de skal bages møre i ca 15 minutter.
  • Lav imens brødcroutonerne:
    Skær brødet i tykke skiver, skær kanterne fra og skær derefter i store tern.
    Vend dem i god olivenolie og drys med flagesalt.
    Læg dem over i en lille bradepande og sæt også dem ind i ovnen i 10-15 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
  • Varm lidt olivenolie op i en dyb pande eller gryde og steg de groftsnittede rødløg til de er klare. Herefter tilsættes balsamico og de steger videre til balsamico'en karamelliserer.
  • Tag de færdigbagte grøntsager ud af ovnen og læg dem over i gryden med de stegte rødløg.
    Blend med en stavblender indtil suppen opnår den ønskede konsistens.
    Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Ved servering:
    Hæld suppen i fine skåle, top med lidt creme fraiche, god olivenolie og friske krydderurter som f.eks. basilikumsblade. Slut af med et drys af de friskbagte croutoner og et drys friskkværnet peber.
  • Rigtig god fornøjelse!
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Der findes et hav af opskrifter på tomatsuppe, der ofte er de lavet med flåede tomater på dåse, der tilsættes krydderier og herefter blendes.

Her har jeg kræset lidt mere om tomatsuppen ved bla.a at bage grøntsagerne. Det gir suppen en helt fantastisk smag, som gør at du sagtens kan servere suppen som en del af en lækker gæstemenu. Anret den i smukke skåle, top med hjemmelavede croutoner, friske krydderurter, creme fraiche og lidt god olivenolie.

Opskriften er nem og hurtigt, og den smager helt fantastisk!

Vild med supper….?

Er du også vild med supper, så vil du måske blive glad for de her opskrifter:

Curry suppe med kyllinge kødboller

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Thai suppe med kål og kylling

Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel

Butternut suppe

Jordskoksuppe – blød og cremet med sprøde chips

Hokkaidosuppe

Karrysuppe med kylling/ LCHF

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments