Bagt tomatsuppe – fantastisk suppe med masser af smag

Bagt tomatsuppe…..

Fantastisk lækker suppe med en dyb og fyldig smag, der stammer fra de bagte grøntsager.

Der findes et hav af opskrifter på tomatsuppe, der ofte er de lavet med flåede tomater på dåse, der tilsættes krydderier og herefter blendes.

Her har jeg kræset lidt mere om tomatsuppen ved bla.a at bage grøntsagerne. Det gir suppen en helt fantastisk smag, som gør at du sagtens kan servere suppen som en del af en lækker gæstemenu. Anret den i smukke skåle, top med hjemmelavede croutoner, friske krydderurter, creme fraiche og lidt god olivenolie.

Opskriften er nem og hurtigt, og den smager helt fantastisk!

Vild med supper….?

Er du også vild med supper, så vil du måske blive glad for de her opskrifter:

Curry suppe med kyllinge kødboller

Kokossuppe med sød kartoffel, kål og linser

Thai suppe med kål og kylling

Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel

Butternut suppe

Jordskoksuppe – blød og cremet med sprøde chips

Hokkaidosuppe

Karrysuppe med kylling/ LCHF

Opskriften på den lækre bagte tomatsuppe kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Bagt tomatsuppe

Lækker tomatsuppe med en dyb smag fra de bagte grøntsager.
Server med friskbagte croutoner, creme fraiche, basilikumsblade og en god olivenolie.
Ret Aftensmad, gæstemad, hovedmåltid, Suppe
Keyword bagte tomater, tomater, tomatsuppe
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1.7 kg Godt modne tomater - skåret i mindre stykker
  • 1/2 stk rød chili - skåret i mindre stykker
  • 2 stk store røde peberfrugter skåret i grove stykker
  • 4 stk hvidløgsfed - knust
  • 1 dl god olivenolie
  • 4 stk rødløg - groftsnittede
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt friske basilikumsblade som pynt
  • Lidt creme fraiche som topping
  • Lidt God olivenolie som topping

Til croutoner:

  • 10 skiver (tykke skiver) lyst brød
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Bland de ituskårede tomater, peberfrugter og chili med knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber og god olivenolie.
  • Læg blandingen over i en stor bradepande og sæt den ind i den varme ovn, hvor de skal bages møre i ca 15 minutter.
  • Lav imens brødcroutonerne:
    Skær brødet i tykke skiver, skær kanterne fra og skær derefter i store tern.
    Vend dem i god olivenolie og drys med flagesalt.
    Læg dem over i en lille bradepande og sæt også dem ind i ovnen i 10-15 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
  • Varm lidt olivenolie op i en dyb pande eller gryde og steg de groftsnittede rødløg til de er klare. Herefter tilsættes balsamico og de steger videre til balsamico'en karamelliserer.
  • Tag de færdigbagte grøntsager ud af ovnen og læg dem over i gryden med de stegte rødløg.
    Blend med en stavblender indtil suppen opnår den ønskede konsistens.
    Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Ved servering:
    Hæld suppen i fine skåle, top med lidt creme fraiche, god olivenolie og friske krydderurter som f.eks. basilikumsblade. Slut af med et drys af de friskbagte croutoner og et drys friskkværnet peber.
  • Rigtig god fornøjelse!
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.