Blomkålsbearnaise

Lækkert alternativ…

Jeg har aldrig været vild med bearnaise sauce, der efter min mening er alt for tyk og fed. Og de færdige bearnaise saucer går da slet ikke an.

Jeg har fuld respekt for, at tiden kan være en faktor – især mangel derpå. Så jeg forstår på en måde godt, at mange, der gerne vil spise bearnaise sauce køber en færdiglavet en. Men så alligevel ikke, for helt ærligt – kig lige på varedeklarationen.

Hører du til dem, der lige som jeg, synes at en ægte bearnaise er lige lidt for fed og en færdiglavet ikke er helt så lækker, så skulle du virkelig prøve en blomkåls bearnaise.

Den smager virkelig dejligt – og absolut IKKE af blomkål. Den er hurtigt og meget nem at lave – og så smager den skønt dagen efter f.eks. som dressing på dine salater.

Måske du har lyst til at prøve den sammen med en langtidsstegt roastbeef – det er altså virkelig lækkert!

Rigtig god fornøjelse!

Blomkålsbearnaise

Et langt sundere valg end den traditionelle bearnaise - og så smager den simpelthen bare så lækkert!
Prøv den næste gang du laver bearnaise - du vil ikke blive skuffet.
Ret Aftensmad, Hovedret, sauce, Tilbehør
Keyword Bearnaise, blomkål, blomkålsbearnaise
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk lille blomkålshoved - ca 250 gram brækket i mindre buketter
  • 4 stk æggeblommer
  • 125 gram smør
  • 1 tsk gurkemeje (kan udelades, men giver saucen en rigtig flot farve)
  • 3-4 tsk bearnaise-essens
  • 1 lille håndfuld frisk esdragon - fintsnittet Du kan også anvende tørret esdragon - prøv dig frem med hvor meget der skal i.
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Smelt smørret i en lille kasserolle.
  • Blend blomkålen med en stavblender til den får en jævn og ensartet konsistens
  • Imens du blender tilsætter du æggeblommerne, der piskes grundigt ud i blomkålen.
  • Tilføj nu lidt efter lidt det smeltede smør under stadig piskning.
  • Tilføj nu lidt bearnaiseessens, flagesalt, friskkværnet peber og fintsnittet esdragon.
    Blend igen og smag til.
    Juster med ekstra bearnaiseessens og krydderier efter smag og behag.
  • TIP: Blomkålsbearnaise smager skønt som kold dressing på dine salater.