Blomkålsboller – lchf

Selvom du fravælger brød, kan du stadig nyde en saftig burger….

Jeg har det sådan, at hvis min nye livsstil skal fungere for mig, så skal jeg ikke konstant tage nej-hatten på. Jeg gider ikke sidde med en burger pakket ind i et salatblad når resten af familien sidder med lækre burgers lavet af mine hjemmelavede briocher.

Jeg ved godt, at når jeg spiser kornprodukter, så får jeg svært ved at styre mit madindtag. Jeg vil ha mere også selvom jeg ved, at der kommer en efterregning i form af oppustethed, ledsmerter og i sidste ende en vægtøgning. Alt det burde efterhånden få mig til i det mindste at begrænse mit indtag, men nej sådan fungerer det ikke hos mig.

Får jeg først startet, så…..ohh boy.

Så jeg er på en evig jagt efter erstatninger, der også giver mening og det gør de her blomkålsboller eller hvad vi nu skal kalde dem. Boller er nok en tilsnigelse, for de indeholder absolut ingen mel og så er formen også anderledes.

Men, jeg må på det kraftigste anbefale dig at prøve dem også selvom du vil holde fast i at en burger skal spises med en rigtig bolle. Så spis dem lune med et lag Philadelphia ost og tun på, måske sammen med en blandet salat eller tag dem med i madpakken med dit ynglingspålæg og lidt gnavegrønt.

Søger du på nettet, vil du finde mange opskrifter på netop blomkålsboller, men desværre har mange af dem har rigtig mange lidt bøvlede ingredienser eller også indeholder de virkelig meget ost eller endda mel. Selvom jeg spiser lidt mere i retningen af lchf kommer jeg aldrig i mål med det kæmpe store fedtindtag. Derfor prøver jeg fortsat at finde metoder til at få flest mulige grøntsager puttet ind uden alt for mange kulhydrater og alt for meget fedt.

Takket være muligheden for at købe færdiglavede blomkålsris (altså fintrevet blomkål) sparer du en masse tid og oprydning ved at bruge dem. Opskriften passer lige til en pose med 300 gram. Intet skal hæve – bare røres sammen og så en tur i ovnen. Lettere kan det da ikke være.

Jeg laver 6-8 stk af portionen lidt afhængig af, hvad de skal bruges til. Du kan let selv vurdere deres størrelser, da de ikke hæver eller løber ud.

Jeg har brugt følgende:

  • 1 pose færdigrevet blomkål – 300 gram
  • 2 æg str large
  • 50 gram græskarkerner
  • 50 gram fintrevet parmesan
  • 20 gram Pofiber
  • Krydderier: Gurkemeje, karry og stødt spidskommen

Sådan gør jeg:

  1. Hæld alle ingredienserne i din foodprocessor og kør dejen til en ensartet masse.
  2. Bliver den for tør tilsætter du bare et ekstra æg
  3. Fordel med en ske klatter på bageplade beklædt med bagepapir – tryk dem lidt flade (den form de har når de kommer ind i ovnen er den form de færdige har – så de løber ikke ud eller hæver)
  4. Bag dem ved 180 grader i ca 20 minutter alt efter tykkelse
  5. Spis dem lune eller gem dem på køl, hvor de sagtens kan holde sig i 4-5 dage

Rigtig god fornøjelse

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments