Blomkålscouscous salat – Sund og mættende salat

Blomkålscouscous…

Vi kender alle den nordafrikanske couscous, der er lavet af semulje (durumhvede) og som både der, og i hele mellemøsten, fungerer som basisfødekilde på linie med vores kartofler. Så intet ondt om couscous….altså lige bortset fra, at det altså har et meget højt kulhydratindhold på linie med pasta og ris.

I takt med hele low carb bølgen har vundet ind også i den almindelige husholdning, er blomkålen kommet i høj kurs som f.eks. blomkålsris. Og nu vil du kunne finde flere opskrifter, hvor den traditionelle couscous er erstattet af lidt mere fintsnittet blomkålsris. En på alle måder genial ide, fordi du på en nem og lækker måde, får tilføjet ekstra grøntsager til dit og familiens måltid.

Blomkålsris er meget lette at lave. Du kører simpelthen blomkålsbuketterne i din foodprocessor til de ligner ris – eller som her couscous. Har du ikke en foodprocessor kan du sagtens lave blomkålsris med en køkkenkniv og ellers fåes de på frost i de fleste supermarkeder.

Salat med blomkålscouscous

I dag har jeg så lavet en salat med blomkålscouscous og her har jeg ristet de ekstra fintsnittede blomkålsris i lidt olivenolie på en pande indtil de har taget en smule farve. Det gør, at blomkålen får den her lækre nøddeagtige smag.

Efterfølgende er den stadigt varme blomkålscouscous vendt i en krydret dressing og masser af friske krydderurter og citron.

Du kan servere salaten både lun og kold. Hæld den marinerede blomkålscouscous ud på et fad og fordel, ekstra friske krydderurter, spæde salatblade som f.eks. ruccola og halverede tomater henover. Krydr med flagesalt, friskkværnet peber og dryp lidt god olivenolie henover – så er den klar!

Nyd den som et selvstændigt vegetarisk måltid sammen med lidt godt brød eller server den som sundt og mættende tilbehør til sommerens grillretter sammen med en lækker kartoffelsalat.

Du kan på min Instagram under højdepunkter finde mine HOW-TO-video’s. Her ligger en film, der viser hvordan jeg laver salaten.

Vild med lækre salater…?

Er du også vild med lækre salater, så gå på opdagelse under fanen SALATER. Her finder du et bredt udvalg af de skønneste salater tilpasset årstiderne og find forslag til lækkert tilbehør som knasende toppings og cremede dressings.

Du kan f.eks. prøve den her Sommersalat med friske bær og spicy carry-mango dressingKartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurterCæsar salat med kylling  eller hvad med en sommerlig Tomatsalat – opskrift på den bedste tomatsalat.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften på lækre BLOMKÅLSCOUSCOUS SALAT kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Blomkålscouscous salat

Sund, nem og virkelig lækker salat med blomkålscouscous
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, salater, sund mad, vegetarmad
Køkken dansk
Keyword blomkål, blomkåls couscous, blomkålscouscous, couscous, salat, tomater
Antal 4 personer som tilbehør
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

 • Jeg bruger en foodprocessor til at lave blomkålscouscous, men du kan også bruge en køkkenkniv

Ingredienser

 • 1 stk blomkål -skyllet og brækket i mindre buketter
 • Lidt god olivenolie
 • 1/2 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk Sød paprika
 • 1 stk økologisk citron (både saft og skal)
 • Evt 1 stk hvidløgsfed - knust
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • 1 håndfuld friske krydderurter - fintsnittede Jeg brugte bredbladet persille, mynte og citrontimian
 • 1/2 håndfuld pinjekerner ristet kort på en tør pande Du kan også bruge mandler eller cashewnødder
 • 3 stk forårsløg - fintsnittet (den hvide del rister du sammen med blomkålen og den grønne del bruger du som drys på den færdige ret)
 • 1 stor håndfuld cherrytomater gerne i forskellige farver - halverede
 • 1 håndfuld spæde salatblade Jeg brugte ruccola
 • Lidt ekstra rigtig god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
 • Evt 1 dl vand (til at dampe de ristede blomkål i)

Sådan gør du

 • Start med at køre blomkålen til ekstra finte blomkålsris - men ikke så de blir til mel
 • Varm olivenolie op i en pande og rist blomkålen og den hvide del af forårsløgene til blomkålsrisene begynder at tage farve (middel varme, så det ikke brænder på). På den måde får de en lækker nøddeagtig smag.
  Du kan evt tilføje 1 dl vand, for at dampe blomkålsrisene helt til sidst, men så mister de deres "bid". Så det er lidt en smagssag.
 • Lav en marinade af 3 spsk olivenolie, paprika, spidskommen, revet citronskal og saften af citronen, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg (hvis du foretrækker det). Rør det hele sammen og hæld den færdigstegte blomkålscouscous over i dressingen og vend det hele godt rundt.
  Sæt til side og lad det køle lidt af. Salaten kan serveres både lun og kold!
 • Snit tomaterne i halve og klargør salaten.
 • Hæld den marinerede blomkålscouscous ud på et fad, fordel de grønne fintsnittede forårsløg og lidt mynte henover inden du fordeler de spæde salatblade og halverede tomater henover.
  Slut af med lidt flagesalt og friskkværnet peber og til sidst dryppes lidt rigtig god olivenolie henover.
 • Rigtig god fornøjelse!
  TIP: besøger du min Instagramprofil, kan du under højdepunkter se mine HOW-TO-VIDEOS hvor jeg bla viser. hvordan jeg laver netop denne salat.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.