Bagt blomkålssalat med kikærter og avocado

En vildt lækker salat med bagte blomkålsbuketter…

Altså den her salat, har jeg kredset om meget længe, for kunne det virkelig være så lækkert med bagt blomkål…? Og ja, det er helt rigtigt. Det er virkelig meget lækkert!

Bagt blomkålssalat med kikærter og avocado

Vær den første til at vurdere!
En virkelig lækker og mættende salat med bagte blomkålsbuketter og kikærter. Der er lavet en lækker vianigrette og salaten er toppet med dejlige friske blåbær.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 stk blomkålshoved – klargjort i små buketter
  • Lidt olivenolie
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • 1 brik kikærter – drænet – skyllet og afdryppet
  • Krydderier: flagesalt, friskkværnet peber, røget paprika, chipotle chili krydderi
  • 2 stk acovado – skåret i mundrette stykker
  • 2 håndfulde friske krydderurter fx dild og bredbladet persille – grofthakket
  • 4 håndfulde salatmix – revet i mindre stykker
  • 2 stk forårsløg – fintsnittede
  • ½ stk agurk i skiver
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 håndfuld fetaost – smuldret

Det skal du bruge til vinaigretten:

  • 2-3 spsk olivenolie – gerne en mild en af slagsen
  • ½ stk lime – saften heraf
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk tahin
  • 1 tsk æblecidereddike
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • Vend blomkålsbuketter og kikærter med olivenolie, hvidløg og krydderierne
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca 20 minutter eller indtil de er møre.
    Lad dem køle af inden de bruges.
  • Lav imens salaten og dressingen klar
  • Fordel salatmix og de friske krydderurter og forårsløg på et fad eller i en stor salatskål
  • Fordel avocadostykker og agurk i små grupper
  • Fordel nu de bagte blomkålsbuketter og kikærter også gerne i små grupper
  • Pynt med smuldret feta og friske blåbær
  • Put alle ingredienser til vinaigretten i et syltetøjsglas og sku låget godt fast. Ryst kraftigt og vinaigretten er klar til brug.
    Hæld den over lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lidt tidskrævende….

Det er klart, at i det øjeblik man skal til at stege og bage ingredienserne, tager det en smule længere tid, end det normalt tager at samle en vegetarisk salat. Men tro mig, den ekstra smagsoplevelse er det hele værd.

Du kan fint lave en ekstra stor portion, for den smager også dejligt dagen efter.

Opskriften finder du neden for – rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments