Blomsterfocaccia – focaccia brød med pynt

Blomsterfocaccia

Vi fejrer foråret og den kommende påske med et dejligt blomsterfocaccia. Det kaldes også focaccia art fordi det kan laves til et helt kunstværk. Der er jeg så ikke helt med, for jeg synes der skal være balance mellem brødet og pynten. Men har du lyst til at lave dit helt eget kunstværk, så går du bare all-in.

Blomsterfocaccia

Vær den første til at vurdere!
Dejligt madbrød med pynt
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til dejen:

  • 350 gram lunkent vand
  • 3 tsk tørgær
  • 1 spsk flydende honning eller sukker
  • 500 gram hvedemel med højt proteinindhold fx Manitobamel eller Caputo Nuvola Super
  • 1 tsk fint salt
  • 3 spsk olivenolie

Til topping:

  • 1 stk rødløg skåret i tynde skiver
  • 1 stk gul peber skåret i tynde ringe
  • 1 stk rød snackpeber skåret i tynde ringe
  • Lidt tørrede tranebær
  • 2-3 stk forårsløg snittet i tynde strimler
  • Lidt frisk rosmarin
  • Evt lidt grøn pesto (kan udelades)
  • Lidt olivenolie til at dryppe over inden bagning
  • Lidt flagesalt som drys inden bagning

Instruktioner

  • Start med at lave dejen sådan her:
    Rør vand, tørgær, honning og mel grundigt sammen og lad dejen hvile 30 minutter inden du tilsætter olivenolie og salt.
    Sæt hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen) og lad den køre dejen fri fra skålens kanter.
    Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer.

Sådan laver du dit focacciabrød

  • Alt efter hvor tykt du ønsker det færdige brød, vælger du en lille eller stor bradepande, lægger bagepapir ned i den og drypper papiret med olivenolie.
  • Hæld forsigtigt dejen ned i bradepanden og løft enderne ind over hinanden så det formet som et aflangt brød og vend det rundt, så samlingerne ligger nedad.
    Dæk det til og sæt det igen til hævning et lunt sted i 30-60 minutter.
  • Har dejen ikke af sig selv fordelt sig i bradepanden, trækker du det forsigtigt i form og trykker med olierede fingerspidser små fordybninger i dejen.
  • Pynt dit brød, krydr med flagesalt og dryp med lidt grøn pesto og/eller lidt god olivenolie henover.
    Tip: Bruger du frisk rosmarin, så dryp lidt olivenolie ud på fingrene og masser olien ind i i rosmarinen, så den ikke brænder på under bagningen.
  • Bag focacciabrødet ved 225 grader alm ovn på nederste ovnribbe i ca 20-30 minutter alt efter, hvilken bradepande du vælger. Jo højere brød, jo længere bagetid. Tjekt ved at bake brødet under bunden. Det skal lyde hult.
    Tip: Vil du gerne have mere farve på oversiden af dit brød, så flyt bradepanden op på midterste ribbe de sidste 5 minutter af bagetiden, men pas på de fine grøntsager ikke bliver brændte.
    Lad brødet køle en smule af og server det så lunt evt sammen med en dejlig salat.
  • Rigtig god fornøjelse – og HUSK du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her: https://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Blomsterfocaccia er efterhånden blevet en fast tradition på både påske- og julebordet. Derfor ligger der allerede et par opskrifter på lignende brød herinde som du måske har lyst til at afprøve.

Vild med brød…?

Følger du med herinde, har du sikkert opdaget at jeg er ret vild med brød – og focaccia især. Jeg synes bare det er sådan et dejligt brød fordi det er både nemt at lave og kan tilsættes forskelligt pynt eller topping.

Jeg linker her til nogle af mine mest populære opskrifter på focaccia. Nogle af opskrifterne kan du bare med på samme dag, som du laver dejen. Det er jo genialt til de dage, hvor vi har tid og lyst til at bage, men ikke lige vidste det dagen forinden (kender du det?)

Andre opskrifter har brug for en overnatning i køleskabet – altså langtidshævning eller koldhævning – og så er der også opskrifter, der indeholder surdej. I ALLE opskrifter kan du tilføje surdej eller surdejspulver (hvedesur), hvis du ønsker det. Surdej gir brødet en virkelig dejlig smag, så kan kan kun anbefales, men det er ikke en nødvendighed.

Focaccia | Blomsterfocaccia

Focaccia med ost, karamelliserede løg og kartofler

Focaccia – perfekt brød uden æltning

Focaccia med ost, tomater og grøn pesto

Focaccia med kartoffel, timian og parmesan

Focaccia – Luftigt og lækkert surdejsfocaccia

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments