Bobler med hindbær og hindbærsirup

Byd dine gæster velkommen med et glas bobler….

Når sommeren viser sig fra sin bedste side, gælder det om at nyde så mange timer som muligt i haven og på terrassen.

Familiemiddage, grill-aftener og sommerens fester flyttes ud under den åbne himmel og vi får lyst til forfriskende drikke, der gerne må indeholde sommerens dejlige bær.

I dag får du opskriften på en af mine absolutte sommerfavoritter, der også kan laves alkoholfri, til dine kørende gæster.

Uden alkohol er bestemt ikke kedeligt!

Laver du dine sommerdrinks uden alkohol, vil jeg anbefale dig at købe en gourmetsodavand, fra en af de efterhånden mange gårdbryggerier. Ebeltoft Gårdbryggeri laver efter min mening de bedste sodavand, der ganske vidst koster en del mere end den masseproducerede slags, men så er der også kælet for råvarerne og det kan man tydeligt smage.

Valg af mousserende vin

Når jeg laver mine sommerdrinks, anvender jeg ikke de dyreste bobler, så champagnen får lov at vente til en anden lejlighed. I stedet anvender jeg en sød Asti, der passer perfekt sammen med jordbær eller hindbær.

Asti stammer fra provinsen med selvsamme navn i Italien og den er sød og mousserende og så har den et ret lavt alkoholindhold, hvilket jeg godt kan li. Du kan selvfølgelig også anvende en prosecco, cava eller hvad du foretrækker af bobler – det er i høj grad en smagssag.

Jordbær eller hindbær…?

Godt spørgsmål og begge dele smager lige godt, så jeg plejer at bruge de bær der lige er i sæson og fåes friske.

På fotoet kan du se, at der ligger hindbær i glasset og det er faktisk frosne hindbær fra sidste sensommer. Dem bruger jeg som isterninger i drinks. Det kunne lige så godt være jordbær, der lige får en tur i fryseren eller brombær.

Nederst i glasset ligger der en rigtig lækker hindbærsirup, jeg laver forinden og har stående på køl. Den giver ekstra smag og sødme og kan bruges til meget andet end lige drinks – over pandekager og is bare for at nævne et par eksempler.

Snack til den lille lækkersult

Til en velkomstdrink hører der også en god snack og ristede mandler er altid et rigtig godt bud. Her har jeg lagt mandlerne i en citronlage, hvorefter de er ristet i ovnen. Du finder opskriften her.

Bobler med hindbær og sirup

Vær den første til at vurdere!
Byd dine gæster velkommen med denne skønne sommerdrink med søde bobler og sommerens bær.
Du kan også lave den uden alkohol og nyde den som en lækker forfriskning en varm sommerdag.
Antal: 6

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 flaske sød mousserende vin f.eks. Asti (Husk at stille den på køl i god tid forinden)

Det skal du bruge til sirup:

  • 1 bakke friske bær f.eks. jordbær eller hindbær
  • 3 spsk Sukrin Gold (Du kan også bruge rå rørsukker)
  • 1 spsk kokosblomstsukker (Du kan også bruge rå rørsukker)

Instruktioner

Sådan laver du sirup:

  • Start med at skylle bærrene og fjerne eventuelle stilke. Dryp dem grundigt af.
  • Tag min 6 bær fra og put dem i fryseren
  • Resten af bærrene koger du godt igennem sammen med sukrin og kokossukker
  • Passér massen igennem en finmasket sigte eller et rent klæde, så du har en ren saft uden kerner.
    Vil du have en rigtig tyk sirup skal du koge den yderligere ind, men det er ikke nødvendigt, hvis den skal bruges f.eks. til denne sommerdrink. Hæld den evt over på en rengjort og skoldet flaske og opbevar den i køleskabet. Lav evt. en dobbelt portion og glæd familien med en lækker sirup til is og pandekager.

Sådan laver du velkomstdrinken

  • Fyld en smule sirup i bunden af glassene evt sammen med lidt knust is, hvorefter du fylder glasset med den mousserende vin. Læg til sidst de frosne hindbær eller jordbær ned i glassene og server straks.
  • Rigtig god fornøjelse
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments