Body scrub med rosmarin – DIY

Skab spa-stemning hjemme hos dig….

Det er så let at lave sin helt egen bodyscrub og i løbet af ingen tid, kan du skabe spa-stemning hjemme hos dig selv.

Ved at lave scrub på rå rørsukker, får du en effektiv men mere mild peeling fremfor den grove salt, de færdigkøbte scrubs ofte indeholder.

Helt fri for kemi og kunstige parfumestoffer:

Når du laver din egen scrub kan du selv tilsætte de olier der passer til din hud og du undgår kemi og parfumestoffer, der kan resultere i irriteret hud.

Jeg tilsætter gerne lidt revet citronskal og citronsaft fordi det har en let peelende effekt. Har du meget sart hud, kan du sagtens undlade citronsaften og nøjes med en peeling baseret på rørsukker og en god parfumefri olie.

Friske krydderurter:

Jeg foretrækker friske krydderurter eller frisk ingefær i mine scrubs fremfor at bruge æteriske olier, men mange er glade for at dryppe lidt lavendelolie i – det er en smagssag. Min hud bliver hurtigt irriteret, når der tilsættes æteriske olier, så dem holder jeg mig fra.

Prøv dig evt lidt frem, men giv de friske krydderurter en chance. Især kombinationen af rosmarin og citron giver sådan en dejlig duft af sol og sommer. Alternativt tilsæt friskrevet ingefær, der også giver en skøn frisk duft.

Sådan gør jeg:

Jeg bruger scrubben 2 gange om ugen, hvor jeg starter med at vaske mig i en showergel. Så slukker jeg for vandet og gnider min bodyscrub ind i huden på hele kroppen, men ikke i ansigtet. Efterfølgende skyller jeg kroppen ren, tørrer mig og smører kroppen ind i en lækker bodylotion.

Når du anvender sukker i din scrub, får du en mere skånsom peeling, der fjerner de døde hudceller og efterlader din hud dejlig blød og glat.

Brug den året rundt. Om vinteren, hvor kroppen er pakket ind i mange lag tøj, der gør huden trist og tør, får en gang bodyscrub et par gange om ugen ny glød og blødhed frem i huden. Om sommeren er et par ugentlige behandlinger med bodyscrub en god base, så huden er klar til solens stråler og bare ben i korte kjoler.

Holdbarhed:

Jeg laver gerne en stor portion, som jeg opbevarer i et Wegg-glas og som står på badeværelset lige klar til brug. Den holder sig 1-2 måneder uden problemer.

Oplever du at den tørrer lidt ud, tilsætter du blot ekstra olie.

Rigtig god fornøjelse.

Body Scrub med rosmarin

En lækker body scrub med frisk rosmarin og citron, der både er mild mod huden og som dufter skønt af sol og sommer.
Ret DIY, wellness, personlig pleje
Keyword Body scrub, rosmarin, citron, hjemmelavet body scrub
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 dl økologisk mandel eller babyolie Alternativ: Økologisk kokosolie
  • 2 dl økologisk rå rørsukker
  • 1 stk økologisk citron
  • 1 potte frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Du skal bruge et glas med tætsluttende låg - jeg bruger wegg-glas
  • Hæld sukkeret ned i glasset og hæld olien henover
  • Riv citronen fint
  • Snit rosmarinen fint. Du skal gerne bruge 1-2 store spsk og du skal kun bruge de grønne blade - ikke stilkene.
  • Rør det hele grundigt sammen. Bliver scrubben for fast tilsættes blot mere olie.
  • Opbevar scrubben på badeværelset, så den er lige ved hånden når du er i bad - og brug den gerne en eller to gange om ugen.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.