Bodyscrub med sukker og citron – hjemmelavet og helt fri for kemi

Tid til selvforkælelse….

Året rundt er jeg storforbruger af bodyscrubs og jeg er derfor begyndt at lave min egen, så den får lige netop den konsistens og duft jeg holder allermest af.

De fleste bodyscrubs er enten meget dyre eller lavet på ret groft salt/sukker, der er ubehageligt hårdt mod huden, der jo kun har brug for en let peeling. Min er derfor lavet på sukker, der er meget mere skånsom mod huden. Når jeg laver min egen, er jeg også helt sikker på, at den er helt fri for kemi.

Jeg laver gerne en stor portion i et fint glas, som jeg har stående på badeværelset og lige klar til brug.

Jeg bruger bodyscrubben 2 gange om ugen, hvor jeg starter med at vaske mig i en showergel. Så slukker jeg for vandet og gnider min bodyscrub ind i huden på hele kroppen, men ikke i ansigtet. Efterfølgende skyller jeg kroppen ren, tørrer mig og smører kroppen ind i en lækker bodylotion.

Når du anvender sukker i din scrub, får du en mere skånsom peeling, der fjerner de døde hudceller og efterlader din hud dejlig blød og glat.

Brug den året rundt. Om vinteren, hvor kroppen er pakket ind i mange lag tøj, der gør huden trist og tør, får en gang bodyscrub et par gange om ugen ny glød og blødhed frem i huden. Om sommeren er et par ugentlige behandlinger med bodyscrub en god base, så huden er klar til solens stråler og bare ben i korte kjoler.

Du skal bruge:

  • 1 glas med låg (jeg bruger patentglas)
  • Sukker (helt almindelig hvid sukker eller finkornet rørsukker)
  • Kokosolie, babyolie eller mandelolie
  • Lidt Citronsaft

Sådan gør jeg:

  1. Fyld sukker i glasset
  2. Hæld olie på sådan at olien lige dækker sukkeret
  3. Pres lidt citronsaft ned i blandingen (kan udelades)
  4. Rør rundt så olien og sukkeret blandes godt sammen
  5. Sæt låget på glasset og stil det klar på badeværelset

Holdbarheden er et par måneder.

 

Med kærlig hilsen🧡

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.