Bøger jeg læser lige nu

Jeg elsker at læse, som i virkelig ELSKER.

Derfor har jeg altid gang i mindst een bog – og gerne flere.

Lige nu, har jeg fornøjelsen af at læse to bøger, der mildt sagt er vidt forskellige.

“Modne Kvinder” skrevet af Bo Østlund, der også har skrevet den anmelderroste bestseller “Modne Mænd”.

“Modne Kvinder” er en samtalebog, hvor 24 danske kvinder fortæller om nærmest ALT, der hører et kvindeliv til. En på engang befriende, sjov, alvorsfuld, og ærlig bog, hvor der ikke blir lagt fingre imellem.

Bo Østlund kalder den selv en samtalebog, hvilken den også er, men ud over det, er den en reflektionsbog, der qua alle de fantastiske historier, vækker minder, genkendelse, reflektioner og tanker hos læseren – og det er lige det, jeg synes en rigtig god bog skal kunne.

“Båven om Gud” skrevet af Hella Joof, skuespiller, filminstruktør og ikke mindst forfatter. Hun har skrevet flere børne- og voksenbøger bl.a. den kendte og nærmest uundværlige “Papmachereglen” og “Dage med mildhed, modgang og mirakler”, så forventningerne til denne bog, var pænt store.

“Båven om Gud”, er på bedste Helle Joof-vis skrevet med lige dele kærlighed og humor og hun kalder den selv for “et kættersk kærlighedsevangelium”. Bogen indeholder rigtig mange fine illustrationer, som Statens Kunstfond har givet støtte til.

Bogen er som altid velskrevet og Hella Joof kan bare noget med ord – og kærlighed, men jeg tror desværre ikke jeg får bogen læst færdig. Efter at ha læst de første kapitler, blir jeg mere og mere i tvivl om meningen med bogen. Hvor er det forfatteren vil tage mig som læser med hen? Hvad er det hun vil fortælle mig? Er det hele bare en stor joke eller en fjollet omskrivning af “Alle børns bibel” til en fjollet-voksen-lettere-at læse-bibel tilsat en stribe fine illustrationer? Måske er det slet ikke meningen, at den skal læses i et hug fra ende til ande, men ment som en bog der skal læse og nydes i bidder. Sådan kommer den i hverfald til at blive læst hos mig – i små bidder.

Heldigvis er bogen hun har skrevet sammen med Karen Thisted “Bryster skal hoppe, når man hikker” fremme på hylderne i min lokale boghandel – og DEN glæder jeg mig til!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.