Bønner med chorizopølse

Smukke, grønne bønner med spicy chorizopølse….

Grønne bønner eller haricots verts er en skøn spise, fyldt med proteiner, fibre samt vitaminer og mineraler. Nye, spæde bønner er i sæson fra juli til september, så resten af året må vi klare os med dem fra fryseren – og de er NÆSTEN lige så gode.

Denne ret, kan du både spise som en selvstændig ret f.eks. i en frokostbowl eller som tilbehør til fiske- eller kødretter.

TIP: Chorizo-pølser findes i mange forskellige versioner, men jeg har fundet en, der simpelthen bare fortjener at blive fremhævet. Ikke fordi jeg på nogen måde modtager betaling, for at fremhæve deres produkt, men fordi den virkelig fortjener det. Jeg har fundet den i Lidl og den er fra mærket Deluxe og er lavet på vildsvin med hele hasselnødder. Den smager virkelig fantastisk og jeg håber, at de fortsætter med at have den i køledisken.

Tilpas mængden efter om du skal bruge retten som frokostbowl eller som tilbehør til aftensmaden. De smager skønt til ostekartofler – find opskriften her: https://www.majspassion.dk/ostekartofler-i-lag/

Jeg har brugt følgende:

  • 2 store håndfulde grønne bønner
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 1 lille håndfuld chorizopølse skåret i mindre stykker
  • Lidt olivenolie til sautering
  • Friskrevet parmesan
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør jeg:

  1. Anvender du frosne bønner, så giv dem et kort opkog til de har den mørhed du ønsker, hæld vandet fra og dryp dem godt af
  2. Varm lidt olie op i en pande
  3. Sauter rødløgene til de er klare og tilsæt chorizopølserne og lade dem sautere med nogle minutter
  4. Tilsæt bønnerne og bland det hele godt sammen – sauter til det begynder at tage lidt farve, men kun lidt så bønnerne stadig bevarer den fine grønne farve og lidt sprødhed
  5. Hæld det over i en serveringsskål og riv gavmildt parmesan henover og server

Velbekomme