Forside,  Gryderetter og One-pots,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  LCHF/Keto,  Opskrifter

Boeuf Daube – provencalsk gryderet med masser af smag

Boeuf Daube…

En klassisk fransk gryderet fyldt med saft og kraft og en helt vidunderlig smag. Perfekt efterårs- og vintermad til hele familien.

Boeuf Daube tilberedes traditionelt af okseklump/oksebov, masser af grøntsager og friske krydderurter – og så skal den simre i rødvin indtil kødet er smørmørt.

Daube er en af de skønneste franske simreretter helt på linie med Gullash og Boeuf Bourguignon eller den lækre franske klassiker med kylling – Poulet Chasseur.

Jeg serverer helst en luftig kartoffelmos eller en blandet rodfrugtmos med smør og bredbladet persille til. Du kan naturligvis også servere løse ris eller pasta til, hvis du foretrækker det.

Rigtig god fornøjelse!

Daube - Opskrift på Boeuf Daube

Lækker provencalsk gryderet med masser af smag og smørmørt oksekød
Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret, simremad
Køkken Fransk
Keyword boeuf daube, daube, fransk simreret, gryderet, oksekød, rødvin
Antal 6 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 kg okseklump/oksebov
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 250 gram bacon i store tern
  • 350 gram champignoner i halve eller kvarte alt efter størrelse
  • 2 stk porrer - i skiver
  • 3 stk gulerødder i grove tern
  • 2 stk pastinakker i grove tern
  • 6 stk små bananskalotteløg
  • 4 fed hvidløg - knuste
  • 1 dåse tomatpure - 140 gram
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl kraftig oksebouillon
  • 1 flaske rødvin
  • 4 kviste frisk timian
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet som drys ved servering
  • Flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op i en dyb stegegryde og steg bacon til den er gylden uden at blive sprødstegt.
    Læg den over i et fad.
  • Brun kødet af i stegresterne og gerne lidt ad gangen indtil det har fået en fin stegskorpe på alle sider.
    Tag det over i fadet med bacon.
  • Tilføj 1 spsk smør og steg champignonerne til de er gyldne. Herefter tilsættes grøntsagerne (minus hvidløg og de friske krydderurter) og det hele steges godt igennem.
  • Herefter tilsættes kød og bacon sammen med tomatkoncentratet og knust hvidløg. Lad det stege med et minuts tid, men pas på det ikke brænder på.
  • Drys mel over, rør rundt så melet fordeles og lad det varme godt igennem.
  • Nu er det tid til de våde elementer: Tilføj i første omgang rødvinen sammen med laurbærblade og de friske krydderurter. Rør godt rundt - også helt ned på bunden af stegegryden og lad det koge en smule ind uden låg.
  • Tilføj nu oksebouillon, lad det koge op og sænk varmen så det kun lige simrer. Læg låget på og lad det simre ca 2 timer.
    Rør helt ned på bunden af stegegryden nogle gange, så intet brænder på.
  • Tag nu låget af og lad retten koge yderligere ind*, smag til med flagesalt og friskkværnet peber og drys med fintsnittet bredbladet persille.
    *Du kan også vælge at køle retten ned og sætte den på køl til dagen efter. Det gir helt klart den allerbedste smag og det møreste kød.
  • Server med luftig kartoffelmos, rodfrugtmos, løse ris eller pasta alt efter hvad du foretrækker.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.