Boller i karry – store saftige kødboller i cremet sauce

Boller i karry

Hvem kan sige nej til store saftige kødboller i den cremet lækker karrysauce…? Ingen hjemme hos os. Her er boller i karry altid et hit – og det håber jeg også, den er hjemme hos dig!

Boller i karry

Vær den første til at vurdere!
Store saftige kødboller i en cremet lækker sauce med karry. Top med friske krydderurter og røde æbletern og server med løse ris.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til kødboller:

  • 500 gram hakket kalv/svin
  • 2 stk æg
  • 1 stort gult løg – fintsnittet eller fintrevet
  • 1 dl rasp
  • Ca ½ dl minimælk
  • Flagesalt eller fint salt og masser af friskkværnet sort peber

Til karrysauce:

  • 2 spsk smør
  • 2-3 spsk hvedemel
  • Ca 2 tsk karry – jeg bruger medium
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 3 dl minimælk
  • Ca 3 dl grøntsagsbouillon (Evt lidt ekstra til at justere konsistensen af saucen med)
  • Lidt salt og friskkværnet sort peber til at smage til med

Tilbehør/topping:

  • 1 stk rødt æble skåret i tern – til drys
  • Evt 2 stk forårsløg – fintsnittet til drys
  • Lidt bredbladet persille som drys
  • Basmati eller jasminris kogt efter anvisning på posen

Instruktioner

  • Start med at røre alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg laver gerne en dobbelt portion og bruger derfor min røremaskine. Hænder og håndmixer kan også bruges.
  • Sæt risene over, så alt er klar på samme tid.
  • Lav nu karrysaucen således:
    Ved svag varme smeltes smørret i en gryde sammen med karry og spidskommen. Pisk melet i og herefter mælken lidt efter lidt og lad det varme godt op imens du pisker det til en ensartet konsistens.
  • Nu er det tid til at tilsætte grøntsagsbouillon og saucen smages til med salt og peber. Tilføjes evt lidt mere karry, hvis der er behov for det.
  • Form kødbollerne til lidt store boller. Jeg får 16 kødboller ud af portionen.
    De lægges forsigtigt ned i den varme sauce, der får lov til at simre under låg i ca 15 minutter indtil kødbollerne er nok.
  • Server med løse ris, æbletern og grønt drys
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Lav dem selv!

Når du vil lave boller i karry, så er det vigtigt at lave kødbollerne selv. For mange, er det en selvfølgelighed, men i dag, hvor man næsten kan købe alt som præfabrikeret, kan det være fristende at købe færdiglavede kødboller. Det duer bare ikke – i hvertfald ikke til boller i karry.

Lad mig forklare hvorfor – og også hvor nemt det er at lave dine egne.

Jeg bruger altid hakket kalv/svin og ALDRIG kun svin. Dernæst hakker eller river jeg alm gule løg fint, jeg bruger æg, minimælk, rasp og salt og masser af friskkværnet peber. INGEN mel! Og faktisk er det nøjagtigt samme opskrift, som når jeg laver frikadeller. Eneste forskel er, at kødboller koges med i saucen i stedet for at blive stegt på panden.

Og netop det, at kødbollerne tilberedes i saucen gør, at de tilføjer dejlig smag og kraft. Det ville du gå glip af, hvis du bruger færdiglavede kødboller. Derudover smager de hjemmelavede kødboller SÅ meget bedre!

Vild med lækker hverdagsmad?

Selvom hverdagsmaden som regel skal kunne laves ganske hurtigt, så må den naturligvis gerne smage dejligt. Her kommer nogle direkte links til nogle af mine populære opskrifter på nem og lækker hverdagsmad.

Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa

Vegetarisk Red Thai Curry – nem og lækker hverdagsmad

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Thai-fiskefad med torskeloins, kokos og masser af grønt

Kylling og blomkål i ranch sauce med ostegratinering

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments