Bowl med ovnbagt kylling og grønt og stegt feta
Bowl med ovnbagt kylling og grønt og stegt feta
Sund, nem og lækker pokebowl, bowl eller salat – ja kært barn, mange navne. Men uanset hvad vi vælger at kalde den, så er den proppet med saftig kylling, masser af grønt og ikke mindst masser af dejlig smag.
Jeg har valgt at putte en rest løse ris i, for at give ekstra mæthed. Det kunne også være nudler, hvis du foretrækker det.
Og så har jeg toppet med en frisk citrus-vinaigrette og en cremet lækker stegt feta – uhmmm altså!
Vild med bowls…?
Jeg er vild med de her bowls eller mættende salater, om du vil. De kan nemt varieres alt efter, hvad der lige måtte ligge af grønt og eventuelle rester af f.eks. løse ris eller nudler i køleskabet.
Herunder får du nogle direkte links til nogle af mine mættende salater eller bowls. Måske du får lyst til at afprøve dem.
Græske kødboller – bowl med ris, tzatziki og grønt
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt
Salat med grønne asparges burrata og skinke
Kålsalat med sød kartoffel og sprøde kikærter
Du finder alle mine salatopskrifter, når du kigger under OPSKRIFTER og herefter fanen med SALATER.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Bowl med ovnbagt kylling og grønt og stegt feta
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst skåret i strimler Alternativt kyllingefilet
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika røget eller mild
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 nip chiliflager
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 3-4 stk peberfrugter skåret i strimler Jeg brugte røde snackpebre
- 1 rød chili - fintsnittet
- 2 stk bananskalotte - fintsnittede Alternativt alm gule løg
- 4 fed hvidløg - fintsnittede
Stegt feta:
- 1 blok feta
- 1 spsk maizena
Citrus-vinaigrette
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk flydende honning
- 1 spsk Æblecidereddike eller hyldeblomsteddike Opskriften til hyldeblomsteddike finder du inde på bloggen.
- Drys: hvide sesamfrø og lidt grønt som f.eks. bredbladet persille eller basilikum
Ekstra tilbehør:
- 1 håndfuld friske krydderurter som f.eks. persille, dild, timian, oregano eller rosmarin
- 4 håndfulde friske salatblade - jeg brugte en salatmix
- Lidt løse ris eller nudler
- Lidt brød f.eks. naan
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft
- Læg bagepapir på en bageplade og fordel kylling, tørrede krydderier, olivenolie, peberfrugter, chili, hvidløg og løg på pladen. Vend det hele godt rundt, så olivenolie og krydderier blir fordelt.
- Sæt pladen ind i den varme ovn og steg den ca 25 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- Imens stegs fetaosten:Vend den i maizenamel og stegt den ved middel varme i lidt olivenolie - tager ca 3-4 minutter.
- Lav citrus-vinaigretten ved at røre alle ingredienserne godt sammen.Smag til med salt og friskkværnet peber.
- I en skål lægges en bund af salat og ris/nudler, fordel kylling og de bagte grøntsager, bræk den stegte feta i stykker, drys med de friske krydderurter, hvide sesamfrø og dryp til slut citrus-vinaigretten henover.
- Rigtig god fornøjelse!