Brændte mandler – nem opskrift på julesnack
Brændte mandler…
Så kommer huset til at dufte så skønt af gammeldags jul.
Ingen jul uden brændte mandler! Sådan er det i hvertfald hjemme hos mig. De hører sig til helt på linie med vaniljekranse og risalamande.
Vi kan naturligvis bare købe dem, men jeg synes nu, det er hyggeligt at lave dem selv – og ganske nemt.
Der findes flere opskrifter på brændte mandler. Nogle laver dem med lakrids og chokolade og det smager også virkelig dejligt. Men herhjemme er vi mest glad for de helt klassiske og længere nede, får du min opskrift – den der altid lykkes.
De er lette at lave…
Nogle synes det er svært at lave brændte mandler, men det er det slet ikke.
Følg bare opskriften og mine anvisninger med fotos og det hele. Så lover jeg dig, at du på ingen tid, kan lave de lækre mandler. Det eneste svære er egentlig at holde fingrene fra dem 🙂
Lyst til flere julegodter….?
Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn
Chia a la mande I chiagrød i en juleversion
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Brændte mandler
Ingredienser
- 1 dl vand
- 2 dl sukker - jeg bruger rørsukker, men helt alm sukker kan fint anvendes.
- 3 dl mandler af god kvalitet
Sådan gør du
- I en pande tilføjes vand, sukker og mandler. Lad det hele koge op.
- Rør jævnligt rundt med en grydeske. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
- Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir. Sørg for at sprede dem ud imens de stadig er meget varme eller kan de være svære at skille ad.
- Når mandlerne er helt kolde kan de hældes på et glas med tætsluttende låg.