Årets højtider,  Opskrifter,  Småt og godt,  Snacks

Brændte mandler

En ægte juleklassiker…

Vi kan naturligvis bare købe de brændte mandler, men jeg synes det er hyggeligt at lave dem selv og ganske nemt. Og så kommer huset til at dufte så skønt af gammeldags jul.

Der findes flere opskrifter på at lave brændte mandler. Nogle laver dem med lakrids og chokolade og det smager også virkelig dejligt. Men herhjemme er vi mest glad for de helt klassiske og sidste år lavede jeg et blodindlæg med de skønne nødder. Nu får du en lidt mere detaljeret opskrift – så kan intet gå galt.

Sukker, sukker, sukker…

Ja, altså sukkeret kommer du ikke uden om, sådan er det desværre med mange af julens lækkerier. Men måske er du så heldig, at du ikke behøver bekymret dig om det (lucky you)…

Jeg hører til dem, der desværre skal passe vældig meget på med at spise sukker – og sukker i store mængder i særdeleshed. Derfor havde jeg egentlig også besluttet, at i år ville jeg holde mig til sunde juleklækkerier – men havde ikke lige taget familien med i ligningen.

Familien har ikke det samme anstrengte forhold til sukker, som jeg. Og de blev da også ret bekymrede over udsigten til en jul uden de sædvanlige sukkerbomber. Så mit gode hjerte løb af med mig – og jeg lovede at de selvfølgelig skulle få den jul de plejer – så må jeg holder mig i skindet.

De er lette at lave…

Nogle synes det er svært at lave brændte mandler, men det er det slet ikke.

Følg bare opskriften og mine anvisninger med fotos og det hele. Så lover jeg dig, at du på ingen tid, kan lave de skønneste brændte mandler. Det eneste svære er egentlig at holde fingrene fra de lækre nødder….

Lyst til flere julegodter….?

Risalamande vafler

Risalamande

Æbleskiver

Vaniljekranse

Brunkager

Klatkager

Pebernødder med orange

Opskriften får du her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Brændte mandler

Sprøde lækre hjemmelavede brændte mandler - det er super nemt.
Ret julegodter, Snack
Keyword brændte mandler, mandler
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 dl sukker - jeg bruger rørsukker, men helt alm sukker kan fint anvendes.
  • 3 dl mandler af god kvalitet

Sådan gør du

  • I en pande tilføjes vand, sukker og mandler. Lad det hele koge op.
  • Rør jævnligt rundt med en grydeske. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
  • Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir. Sørg for at sprede dem ud imens de stadig er meget varme eller kan de være svære at skille ad.
  • Når mandlerne er helt kolde kan de hældes på et glas med tætsluttende låg.