Brændte mandler

En ægte juleklassiker…

Brændte mandler er endnu en juleklassiker, der dufter og smager så dejligt, at det er svært at gå forbi boderne på strøget, hvor duften af de skønne mandler lokker.

Vi kan naturligvis bare købe de brændte mandler, men jeg synes det både er hyggeligt at lave dem selv og så kommer huset til at dufte så skønt af gammeldags jul.

Der findes flere opskrifter på at lave brændte mandler med smag af bl.a. lakrids og chokolade og dem vil jeg lave en portion af, når julen rykker lidt tættere på. Når det sker, deler jeg selvfølgelig opskriften her på bloggen.

I dag får du opskriften på den helt klassiske brændte mandel – og du kan godt glæde dig, for de smager himmelsk!

Nogle synes det er svært at lave de brændte mandler, men følger du opskriften, hvor der denne gang også er fotos til at vise processen, så lover jeg dig, at du kan lave de skønneste brændte mandler.

Du skal bruge følgende:

  • 1 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 3 dl mandler

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienserne i en pande
  2. Rør jævnligt rundt med en grydeske.
  3. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
  4. Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir.
  5. Når mandlerne er kolde, løsnes de fra hinanden med hænderne.
Alle ingredienser kommes i en pande eller en tykbundet gryde. Koges og røres jævnligt indtil vandet fordamper.
Når vandet er fordampet blir sukkeret helt hvidt og smuldrende. Rør konstant!
Når ca halvdelen af sukkeret karameliserer (bliver flydende og brunt) hælder du mandlerne over på bagepapir og lader dem køle af
Spis dem straks eller gem dem i et glas med tætsluttende låg – eller brug dem som en lille sød værtindegave