Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

duften af gammeldags jul.

Ingen jul uden brændte mandler! Sådan er det i hvertfald hjemme hos mig. De hører sig til helt på linie med vaniljekranse og risalamande.

Vi kan naturligvis bare købe dem, men jeg synes nu, det er hyggeligt at lave dem selv – og ganske nemt. 

Der findes flere opskrifter på brændte mandler. Nogle laver dem med lakrids og chokolade og det smager også virkelig dejligt. Men herhjemme er vi mest glad for de helt klassiske, som du får opskriften på her.

Brændte mandler

Vær den første til at vurdere!
Sprøde lækre hjemmelavede brændte mandler – det er super nemt.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 dl sukker – jeg bruger rørsukker, men helt alm sukker kan fint anvendes.
  • 3 dl mandler af god kvalitet

Instruktioner

  • I en pande tilføjes vand, sukker og mandler. Lad det hele koge op.
  • Rør jævnligt rundt med en grydeske. Når vandet fordamper bliver sukkeret til smulder, og her er det vigtigt at røre kraftigt rundt.
  • Når cirka halvdelen af sukkeret begynder at smelte og ligner karamel, hældes blandingen hurtigt over på et stykke bagepapir. Sørg for at sprede dem ud imens de stadig er meget varme eller kan de være svære at skille ad.
  • Når mandlerne er helt kolde kan de hældes på et glas med tætsluttende låg.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

De er lette at lave…

Nogle synes det er svært at lave brændte mandler, men det er det slet ikke.

Følg bare opskriften og mine anvisninger med fotos og det hele. Så lover jeg dig, at du på ingen tid, kan lave de lækre mandler. Det eneste svære er egentlig at holde fingrene fra dem 🙂

Lyst til flere julegodter….?

Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Risalamande vafler

Risalamande

Æbleskiver

Vaniljekranse

Brunkager

Klatkager

Pebernødder med orange

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments