Brioche….bare de bedste!

Små lækre brioche…..

Brioche….en rigtig fransk klassiker, der i al sin enkelhed er en hvedebolle med RIGELIGT smør og æg. Så lider du af fedtforskrækkelse, er disse skønne boller ikke noget for dig. Men i min verden handler det om balance, og hellere lidt, men godt. Og jeg lover dig, at de her er gode – som i virkelig gode!

En ægte franskmand ville nok slet ikke kalde mine brioche for ægte briocher, for jeg har faktisk tillempet opskriften lidt, så der er ikke helt så mange æg i som en fransk bager nok ville putte i og så er de bagt uden forme. Men tro mig, de smager fantastisk og du kan bruge dem både en ekstra lækker morgenbolle i week-enden eller, som vist neden for, i skønne hjemmelavede burgers.

De viste burgers er lavet med hjemmelavet pulled chicken og du finder opskriften her.

Brioche er også virkelig velegnet til sliders fordi de traditionelt bages små. Så har du lyst til noget ekstra lækker, kan jeg anbefale dig at prøve disse lækre lamme-sliders med brioche

TIP: Jeg vælger at bage mine briocher ret lyse, når jeg ved, at de senere skal genopvarmes. Du kan selvfølgelig sagtens bage dem mørkere, men de bliver ret sprøde ved genopvarmning.

De er fryseegnede og derfor bager jeg en dobbelt portion og putter den ene portion i fryseren til lækker og hurtigt morgenmad, når vi ikke gider køre til bageren i week-enden eller hvis vi pludselig får lyst til burgers.

Rigtig god fornøjelse!

Brioche - bare de bedste!

Små syndigt lækre hvedeboller med masser af smør.
Ret Brød og kager, småt og godt
Keyword brioche, burgerbolle, hvedebolle, smør
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 25 gram gær
  • 3 dl sødmælk - fingervarmt
  • Ca 500 gram hvedemel af god kvalitet
  • 2 spsk økologisk rå rørsukker
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
  • 2 stk æg str. L/XL
  • 200 gram blødt smør skåret i firkanter
  • 1 stk æg til pensling
  • Evt lidt hvide sesamfrø til drys (kan udelades)

Sådan gør du

  • Sådan gør du:
  • Rør gæren ud i den lillfingervarme mælk
  • Rør æg, sukker, salt og det meste af hvedemelet i ved lav hastighed (også kardemommen hvis du vil bruge det)
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, så du kan styre hvor meget der skal bruges. Sæt hastigheden op og lad maskinen gøre arbejdet. Står maskinen uroligt, kan du lægge en hånd på den, så den står mere stabilt og du undgår at den går i stykker.
  • Sænk igen hastigheden og tilsæt smøret lidt ad gangen og lad maskinen arbejde indtil dejen er glat og blank
  • Sæt film over kedlen eller hæld dejen ud på et meldrysset bord. Dæk en til og lad den hæve ca 1 time eller til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud i en lang pølse og skær den ud i til ens størrelse
  • Form dejen til små boller der sættes til efterhævning på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Efterhæver 30 minutter
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Pisk et æg godt sammen og pensel bollerne og giv dem evt et drys hvide sesamfrø
  • Bag bollerne i ca 10 minutter - hold godt øje med dem, for ovne varme forskelligt!
  • Velbekomme!