Broccoli/kartoffelsalatsalat

Sommerens dejligste broccolisalat….

Indrømmet, jeg er slet ikke vild med den traditionelle broccolisalat, der efter min mening er alt for fed pga de mange bacontern. Men smag og behag er jo forskellig. Her får du min version – og jeg håber du vil tage godt imod den.

De skønne nye kartofler…

Selvom jeg skal spare på stivelsen, og derfor holde igen med kartoflerne, MÅ jeg bare ha de små fine nye kartofler. De er i mine øjne en sand delikatesse!

Jeg køber gerne de allermindste jeg kan finde og koger dem i letsaltet vand i ca 10 minutter, hælder vandet fra og lader dem køle helt af. Når du spiser kolde kartofler, påvirker de ikke dit blodsukker så meget og en del af kartoflen omdannes til resistent stivelse, der ikke længere tæller som kulhydrater, men mere som fibre. Det er godt nyt for dine tarme, din mæthedsfølelse – og den slanke linie.

Desværre kan du ikke fastholde de gode egenskaber, hvis du vælger at varme kartoflerne op igen. Men så er det jo dejligt, at de små nye kartofler smager så dejligt både som varme og kolde.

Hvad nu med det bacon…?

Ikke et ondt ord om bacon. Men hver ting til sin tid og så må jeg indrømme, at så snart det gir mening, skifter jeg bacon ud med seranoskinke.

Det gælder også her, hvor de fine papirstynde skiver seranoskiver er stegt helt sprøde – lige som du ville gøre med bacon. Læg dem over på et stykke køkkenpapir, så de bevarer deres sprødhed.

Er du vild med bacon eller spiser lchf/keto, så skifter du bare Seranoskinken ud med bacon, men gerne køb en god en af slagsen.

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Broccolisalat med kartofler og seranoskinke

En lækker broccolisalat med små nye kartofler, æbler og seranoskinke.
Søger du efter et lækkert alternativ til den traditionelle broccolisalat, så skulle du prøve denne opskrift.
Ret frokost, gæstemad, Grill-tilbehør, Hovedret, Salat
Keyword broccoli, broccolisalat, kartoffel, kartoffelsalat, seranoskinke
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk små broccolihoveder - delt i små buketter uden stok
  • 150 gram Seranoskinke - alternativt kan du bruge bacon
  • 400 gram små nye kartofler - vaskede
  • 2 stk syrlige æbler
  • 1 stk rødløg - fintsnittet
  • 1 håndfuld græskarkerner (alternativt: solsikkekerner)

Det skal du bruge til dressing:

  • 4 dl creme fraiche 18% eller græsk yoghurt
  • 2 spsk hyldeblomsteddike eller æblecidereddike
  • 2 spsk flydende honning f.eks akaciehonning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Kog de små kartofler, så de lige netop er møre. Hæld straks vandet fra og damp dem. Stil dem derefter til afkøling.
    De kolde kartofler skæres i halve eller kvarte alt efter deres størrelse.
    TIP: Kog evt kartoflerne dagen i forvejen, så du ikke skal afvente afkøling.
  • Overhæld de små broccolibuketter med kogende vand og lad dem stå et par minutter til de får en smuk grøn farve. Dræn dem for vand og lad dem dryppe godt af.
  • Rist seranoskiverne på en varm pande tilsat en enkelt dråbe olivenolie. Læg dem over på et stykke køkkenpapir, så de forbliver sprøde.
  • Snit rødløget fint og æblerne i grovere tern.
  • Græskarkernerne kan du riste på en varm pande i et par dråber olivenolie. Når de "popper" giver du dem et drys flagesalt og ryster dem godt rundt. Hæld dem over på et stykke bagepapir til afkøling.
    Har du travlt, kan du udelade ristningen - de smager bare så meget bedre efter en tur på panden.
  • Rør dressingen sammen og smag den til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • I en skål blandes de overskårede kartofler, broccolibuketter, æbletern og rødløgstern med dressingen.
  • Fordel den på et serveringsfad og pynt med de ristede græskarkerner og den sprøde seranoskinke.
  • Rigtig god fornøjelse!