Brød med tomater og mozzarella

Italiensk caprese brød

Jeg er vild med italiensk mad og jeg er dybt fascineret af, hvordan de med ganske få ingredienser formår at lave de lækreste måltider.

De forstår virkelig at omsætte begrebet: Keep it simple!

Det bliver også slået helt fast med dette fantastiske brød med små krydrede tomater og mozzarella eller kort sagt: caprese – et uimodståeligt brød både til en hyggeaften og når der kommer gæster.

Caprese hvidløgsbrød

Hjemmebagt eller hjemmebragt…?

Hjemmebagt brød er altid at foretrække. Så har du tid og overskud, så kan du bage et lækkert flûte eller et focacciabrød. Begge dele egner sig sig rigtig godt. Hvis du bager flûtes, så husk at forme det noget større end normalt for et flûte ellers bliver der ikke plads til fyldet.

Får du uventede gæster eller vil du bare bruge tiden på andet end bagning, er der masser af gode muligheder i både supermarkedernes frysere og hos din ynglingsbager.

Caprese hvidløgsbrød som tapas

Som hovedmåltid eller del af noget andet

Vi synes brødet smager pragtfuldt som det er, måske med et godt glas rødvin som afslutning på en travl uge.

Vi bruger det også som alternativ til bruschettas, når vi gerne vil ha det lidt ekstra lækkert. Den der smeltende varme ost, kombineret med tomaterne og brødet er bare uimodståeligt lækkert.

Får vi gæster, hvor det gerne må være lidt enkelt og uformelt bruger vi brødet sammen med lidt lækkert charcutteri og skønne ostebidder.

Opskriften kommer nedenfor

Rigtig god fornøjelse!

Caprese hvidløgsbrød
Caprese hvidløgsbrød
Caprese hvidløgsbrød

Brød med tomater og mozzarella | Italienske Pane Caprese

Vær den første til at vurdere!
Et skønt italiensk brød toppet med små tomater, mozarella og frisk basilikum og herefter gratineret.
Antal: 1 brød

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 brød

  • 1 stk hvedebrød | flûte, focacciabrød eller lignende
  • 1 lille glas rød pesto af god kvalitet
  • 1 stk. frisk mozzarella (kugle)
  • 1-2 håndfulde cherrytomater – gerne flerfarvede – halverede
  • lidt olivenolie
  • 2-3 spsk god balsamico eddike – mørk
  • Lidt frisk rosmarin – fintsnittet
  • Lidt frisk basilikum – plus lidt ekstra til pynt
  • Lidt friskkværnet peber og flagesalt

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Er brødet fladt kan du fordele fyldet oven på – det ser smukt og indbydende ud. Ellers må du skære brødet over på langs og fordele fyldet på de to halvdele.
  • Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Fordel et godt lag rød pesto på brødet
  • Riv mozzarellakuglen i stykker og fordel den oven på pestolaget
  • Skær de små tomater i halve
  • I en skål blandes tomater med den fintsnittede friske rosmarin, den mørke balsamico, lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel tomatblandingen hen over osten
  • Riv et par blade frisk basilikum i stykker og drys dem over tomaterne
  • Dryp lidt olivenolie henover og stil bagepladen med brødet ind i den varme ovn – ca 10-15 minutter til osten er boblende og tomaterne har taget lidt farve
    Caprese hvidløgsbrød
  • Pynt med ekstra friske basilikumsblade og server straks mens brødet stadig er varmt
  • Rigtig god fornøjelse
    Caprese hvidløgsbrød
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Caprese hvidløgsbrød
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments