Brownie uden sukker og mel

Sund brownie…

At kalde en brownie “sund” må være noget af en tilsnigelse – også selvom den ikke indeholder hverken mel eller sukker. Men den er i hvertfald sundere end den traditionelle brownie – og så smager den simpelthen så dejligt!

Brownie uden mel og sukker

Vær den første til at vurdere!
En lækker svampet brownie med valnødder. Den er bagt uden mel og sukker og smager skønt af mørk chokolade
Antal: 1 lille bradepande

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 dåse sorte bønner – drænet, skyllet og godt afdryppet (400 gram)
  • 5 spsk kokosolie
  • 3 stk æg str M/L
  • 50 gram mandelmel (lav det gerne selv ved at blende mandler til mel i en foodprocessor)
  • 50 gram god kraftig og sukkerfri cacaopulver
  • 1 nip flagesalt (ikke fint salt!)
  • ½ tsk vanillepulver eller 1/2 stang vanillekorn
  • ½ tsk bagepulver
  • 150 gram mørk og kraftig chokolade – så høj cacaoprocent som mulig (jeg brugte 80%)
  • 1 håndfuld valnødder – grofthakkede
  • 5-6 stk valnødder – hele som bruges til pynt

Instruktioner

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
  • Kør de sorte bønner til en blød masse i en foodprocessor eller med en stavblender
  • Tilsæt æg og kokosolie og blend det hele godt sammen.
  • Tilsæt nu mandelmel, cacaopulver, salt, vanillepulver og bagepulver – blend det hele sammen til en jævn masse.
  • Tilføj de grofthakkede valnøddekerner og chokolade og kør dem ind i dejen.
  • Hæld dejen over i den bagepapirbeklædte bradepande og jævn overfladen ud
  • Pynt overfladen med lidt hele valnøddekerner
  • Bag den i ca 30 minutter og tjek med en kødnål om den er gennembagt. Hænger der dej fast i kødnålen giver du den lidt længere bagetid, men pas på den ikke bliver for mørk.
    TIP: Oplever du at kagen ikke er gennembagt, men bliver for mørk i kanterne, kan du dække den lidt med et stykke bagepapir eller staniol.
  • Tag den færdigbagte kage ud og lad den køle helt af inden du løfter den op af bradepanden.
    Kagen smager efter min mening bedst dagen efter eller i hvertfald, når den er helt afkølet.
    Den kan fint holde sig nogle dage på køl pakket ind i en lufttæt beholder.
  • Server den med f.eks. frisk frugt – jeg brugte friske danske jordbær eller en lækker vanilleis er også rigtig godt.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

En kalorietung sag….

Brownie er og bliver en dessertkage til de særlige lejligheder. For selvom den her opskrift hverken indeholder mel eller sukker, er den stadig meget kalorietung. Det kommer vi ikke uden om.

Så derfor, er du (lige som jeg) udfordret på vægten, skal du enten skynde dig videre til noget mindre kalorietungt eller nøjes med et lille stykke, som du så til gengæld nyder med god samvittighed. At spise kage alt imens den dårlige samvittighed banker løs, er synd og skam. Så har du besluttet dig for det stykke kage – så nyd det!

Opskriften kommer her nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments