Brød og kager,  Forside,  Frokost,  Grill og tilbehør,  Hovedretter,  Hverdagsmad,  Opskrifter,  Salater,  Småt og godt,  Tilbehør,  Vegetariske retter

Bruschettas med bagte tomater og burrata

Bruschettas med bagte tomater og burrata

Hvis du følger med herinde på Majspassion, vil du sikkert vide, at de bagte tomater har en stor plads i mit madhjerte. Jeg er bare VILD med dem!

Bruschettas kommer på vores middagsbord sommeren igennem. Vi spiser dem både som forret, snack til den lille sult eller som tilbehør til f.eks. salater og kyllingespyd lige fra grillen.

Smagen kan varieres med forskellige krydderurter, tomatsorter og det brød, der vælges. På den måde blir det aldrig kedeligt – og mad skal aldrig være kedelig.

Burrata….

Burrata er en anden af mine mad-favoritter. Den vil du også finde mange opskrifter med herinde – og med rigtig god grund.

Burrata, den helt fantastiske friskost, der på mange måder ligner en stor og lækker bøffelmozzarella. Burrata består også af mozzarella, for det yderste lag, der nærmest er en pose, er faktisk mozzarella. Inden i ligger den lækreste kerne af stracciatella. En helt fantastisk kombination, der gør netop burrata helt uundværlig i både salater, på brød og i pasta.

Brødet…

Brødet er vigtigt, så her er det bedre at købe et lækkert brød, hvis du ikke har tid og lyst til at bage et selv.

Jeg er rigtig glad for at bage, men ind imellem springer jeg også over, hvor gærdet er lavest – og det er da helt ok. Jeg har to bagerforretninger jeg glad og gerne støtter, for de leverer altid friskbagt og virkelig lækkert brød af høj kvalitet.

I dag har jeg så brugt nogle skiver af mit eget grydebrød bagt på surdej. Det smager virkelig dejligt og har nogle store lufthuller – perfekt brød til bruschettas.

Daggammelt brød er bedst, men det er jo ikke altid lige man ved dagen i forvejen, at lysten til bruschettas vil melde sig. Så står du med lysten til bruschettas og intet daggammelt brød – så bruger du bare det, du har.

Jeg pensler brødene med en rigtig god olivenolie og gnubber overfladen godt med friske hvidløgsfed. Så ryger de en tur på gasgrillen, hvor de får en perfekt sprød overflade.

Du kan også give dem en tur på en godt varm grillpande eller under grillen i ovnen. Brødristeren duer bare ikke. Det er afprøvet og kan ikke anbefales. Så skal du i hvertfald vente med at pensle brødene til EFTER ristningen. Ellers kan du virkelig bruge lang tid på at rengøre brødristeren, der i laaang tid bagefter vil give dit ristede brød smag af både olivenolie og hvidløg.

Vil du se mere…..?

Hvis du er vild med de her bruschettas, vil du måske også have lyst til at prøve de her opskrifter.

Olivenbrød | Ostegratineret

Brød med tomater og mozzarella

Galette med cherrytomater og burrata

Galette med squash og tomater

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata

Pizza med ostecreme og krydrede tomater

Og meget mere, når du kigger rundt i de mange opskrifter der gemmer sig under OPSKRIFTER.

Opskriften på de lækre bruschettas med bagte tomater og burrata kommer her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Husk du kan følge mig på Instagram, så du altid er opdateret på mine nyeste opskrifter.

Bruschettas med bagte tomater og burrata

Lækre bruschettas med bagte cherrytomater og cremet blød burrata
Ret Aftensmad, Forret, frokost, Snack
Keyword bagte tomater, brød, burrata, cherry tomater
Antal 4 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 skiver godt brød. Jeg bruger mit eget grydebrød bagt med surdej
  • 6 spsk bagte tomater - der er linket til mine bagte tomater nedenfor.
  • 1 stk burrata
  • Lidt friske basilikumsblade
  • Lidt rigtig god økologisk olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader og lav en portion bagte tomater
    De er klar på en halv time, så du kan imens gøre brød osv klar.
  • Skær brødet i skiver og pensl med olivenolien og gnub med friske hvidløgsfed.
    Vil du bage dit eget brød, kan du prøve mit lækre grydebrød bagt på surdej. Det gir det helt perfekte brød til bruschettas.
  • Læg brødet på (gas)grillen, en grillpande eller brug ovnens grillfunktion
    Bruger du brødristeren, så vent med olivenolien og hvidløget til EFTER ristningen. Ellers sidder smagen tilbage og overføres til dit brød næste gang du bruger brødristeren.
  • Er du vild med hvidløg, smager det skønt at mose de bagte hvidløgsfed (fremgår af opskriften) og fordele dem på det ristede brød (vil du det, skal brøddene ikke gnubbes med de friske hvidløgsfed). Bagte hvidløg får en vidunderlig blød og mild smag og konsistens.
  • Bræk burrata'en i stykker og fordel på de ristede brød og top med masser af de bagte tomater.
  • Slut af med at dryppe med den gode olivenolie og drys med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Server og nyd - rigtig god fornøjelse!