Årets højtider,  Brød og kager,  Forside,  Frokost,  Opskrifter,  Småt og godt,  Snacks,  Tilbehør

Brydebrød | Pull apart juletræ med ost og hvidløg

Brydebrød – pull apart juletræ….

Nemt og lækkert julebrød, der garanteret vil vække glæde på julebordet.

Vi spiser brødet som tilbehør til supper, salater og gryderetter hele december måned. Når vi holder julefrokost, er brødet et absolut must på linie med dildsnapsen.

Faktisk er det blot en pizza- eller focacciadej, der formes til boller omkring lidt ost. Bollerne sættes tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir i formen som et juletræ. Bagefter pensles de færdigbagte boller med smeltet smør blandet med hvidløg, parmesan og friske krydderurter. Så nemt er det!

Brødet smager allerbedst samme dag, som det er bagt. Vil du gerne være i god tid med bagningen, kan du fryse brødet ned. Du skal blot undlade at pensle det med smørblandingen. Tag det frosne brød ud og lad det tø op på køkkenbordet. Varm det i ovnen og først herefter pensler du brødet. Så får du et lige så lækkert brød, som var det helt friskbagt.

Vild med jul…

Er du også vild med julens mange lækkerier, så vil du sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter. Du finder dem inde under fanen ÅRETS HØJTIDER. Herunder får du nogle direkte links at starte op på:

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Rødkålssalat med frugt og bær

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Risalamande

Vaniljekranse – de bedste!

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Opskriften på det lækre brydebrød – pull apart juletræ med ost finder du lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Brydebrød - pull apart juletræ med ost

Nemt og lækkert brydebrød i en julet udgave med ost og lækker topping.
Ret Bagværk, brød, jul
Keyword brydebrød, hvidløg, ost, pull apart
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram færdiglavet pizzadej eller focacciadej Du finder opskrifter på både pizza- og focacciadej herinde på bloggen.
  • 30 stk mini kugle mozzarella (svarer til 2 pakker) eller 30 små stykker rød cheddar
  • 1 stk æg - til pensling
  • 1 spsk hvide sesamfrø til drys

Topping:

  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 fed knuste hvidløgsfed
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 spsk fintsnittet bredbladet persille
  • 1 spsk fintsnittede basilikumsblade

Dip:

  • 1 portion pizzasauce eller ketchup rørt med bbq-sauce og smagt til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Del dejen i 30 nogenlunde lige store stykker.
  • Læg et stykke ost i midten af dejen og luk grundigt, så osten ikke løber ud, når den smelter.
  • Læg bollen med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Lav en form som et juletræ: Start med 7 på en række, næste række 6 osv. Slut med en på toppen og to i bunden som stub.
  • Lad dem efterhæve 30 minutter tildækket et lunt sted.
  • Pensl med æg pisket med lidt vand og drys med hvide sesamfrø
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Bag juletræet i 15-20 minutter til bollerne er flot gyldne på overfladen.
  • I en lille gryde smeltes smøret. Tilsæt knust hvidløg, parmesan og friske krydderurter. Rør det hele sammen.
  • Tag det færdigbagte juletræ ud af ovnen og pensl gavmildt med smørblandingen.
  • Server det lune brød til supper, salater, gryderetter eller bare som en lækker snack sammen med lidt dip.
  • Tip til en nem dip:
    Du kan bruge en færdiglavet pizzasauce eller røre lidt ketchup med bbq-sauce og smage den til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Brydebrødet er fryseegnet, men så skal skal du vente med at pensle det med smørblandingen.
    Lad det frosne brydebrød tø op på køkkenbordet og varm det op i ovnen. Først herefter pensler du det med smørblandingen. På den måde får du et lige så lækkert brød, som var det helt friskbagt.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.