I dag skal der en dejlig nem salat på bordet – en fyldig og mættende bulgursalat med avocado, sprøde salatblade, små cherrytomater og lynstegt halloumi.
Salaten kan du bruge både som tilbehør til aftensmaden eller som en mættende måltidssalat evt. sammen med lidt lækkert madbrød som f.eks. mine rustikke italienske brød og evt tilføje falafler eller lidt kylling.
Bulgursalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1.5 dl bulgur
- 3 dl vand
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 1 pakke halloumi (Kan erstattes af feta, der ikke skal steges men blot smuldres over salaten.)
- Lidt Olivenolie til at stege i
- 2 store håndfulde salatblade – gerne et mix af forskellige farver og sorter
- 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
- 1 stk moden avocado
Dressing:
- ½ dl god olivenolie eller citronolie
- 2 spsk æblecidereddike eller citronsaft
- 1 fed hvidløg – knust
- Lidt frisk oregano (alternativt 1/2 tsk tørret oregano)
- Lidt salt og friskkværnet peber
Topping:
- Lidt pinjekerner
- Lidt friske ærteskud eller persille som drys
Instruktioner
- Start med at skylle bulguren i rigeligt koldt vand og kog den efter anvisning på pakningen plus en grøntsagsbouillon terning.
- Hæld alle ingredienserne til dressingen i et glas og ryst det grundigt sammen.
- Skær halloumi i tykke skiver og rist dem ved middel varme i lidt olivenolie.
- Hæld den kogte bulgur ud på et fad og vend den med halvdelen af dressingen, så den kan optage smag fra dressingen.
- Top med salatmix, avocado, den stegte halloumi, halverede cherrytomater og hæld den sidste rest af dressingen henover.
- Slut af med et drys pinjekerner og friske ærteskud eller fintsnittet persille
- Nyd den som tilbehør til aftensmaden eller som lækker måltidssalat evt sammen med lidt godt brød.Lav gerne en ekstra portion, som smager dejligt som frokost dagen efter.
- Rigtig god fornøjelse!
Tip til opskriften
Jeg har valgt at holde bulgursalaten vegetarisk og kun tilsat protein i form af lynstegt halloumi. Du kan naturligvis udskifte halloumi med feta, hvis du foretrækker det.
Tip: Lav gerne en ekstra portion og brug den til frokost/madpakke dagen efter.
Som variation kan du udskifte bulgur med quinoa eller couscous og så smager det dejligt med små agurketern, fintsnittet bredbladet persille og rødløg.
Dressing til bulgursalat
Til salat med bulgur, foretrækker jeg en enkel dressing som blot er en rigtig god olivenolie eller en citronolie, der dryppes ud over den færdige salat. Men jeg ved godt, at mange gerne vil ha en dressing med lidt mere smag. Her vil jeg foreslå en græsk-inspireret dressing med olivenolie, æblecidereddike eller lidt citronsaft, frisk oregano og lidt knust hvidløg, salt og friskkværnet peber.
Prøv også en af bloggens favoritdressings: Dressing med honning og friske krydderurter.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!