Burger med pulled chicken

Go home Burger King….

Disse burgers er nærmest en fusion mellem det franske, danske og mexicanske køkken.

Ja det lyder underligt, det ved jeg godt, men altså jeg trængte sådan til en nyfortolkning af den måde, vi normalt laver burgers herhjemme.

Du ved, med en hakkebøf, salat, tomat, burgerdressing og ølglaserede rødløg (dem kan vi så altså stadig ikke undvære) – og ud af det kom denne nye burger, der bare måtte deles her på bloggen.

Jeg bager altid vores burgerboller selv og har igennem mange år benyttet en ellers meget elsket opskrift. Men ja, nu hvor jeg alligevel var igang med at revidere vores burger-opskrift, skulle der også lidt forandring til på burgerbolle-fronten. Min lidt mere traditionelle burgerbolle er her erstattet af en brioche. Brioche er en fransk hvedebolle bagt med rigeligt smør. Du finder opskriften her.

Riiiigeligt med smør

Der er ret meget smør i briocher og vil du gerne undgå det, vil jeg anbefale dig at bruge min “gamle” opskrift på burgerboller, som du finder her.

Hakkebøffen er erstattet af pulled chicken. Det er tidskrævende at lave pulled chicken, men det er jo heldigvis ovnen, der klarer arbejdet. Du skal blot huske, at få sat kyllingen ind i god tid. Så er det ingen sag at lave pulled chicken.

Den nemme vej

Da jeg ofte ikke aner, hvad jeg har lyst til at spise dagen efter, får jeg som regel aldrig lagt kød i marinade aftenen forinden. Er du en af de mere tjekkede der laver madplaner osv, så læg dine kyllingebryst i marinade natten over – så blir de bare endnu bedre.

Er du, lige som jeg, lidt mere flyvsk og impulsiv, så hopper du bare marineringen over og krydrer kyllingebrysterne lidt ekstra. Så er der ingen, der opdager den manglende marinering.

Jeg laver pulled chicken således:

  • Lav ovntemperatur – 125 grader i 3 timer
  • Jeg lægger et stort stykke staniol i bunden af et ovnfast fad
  • Lægger kyllingebrysterne ned i og krydrer dem godt
  • Jeg bruger forskellige marinader som f.eks færdiglavet BBQ eller laver en selv af olie iblandet krydderier fra f.eks. Vestjyske Delikatesser.
  • Der skal ingen væde ved, for kyllingen “smider” selv væde og det rækker fint
  • Dæk kyllingen godt til med folien og stil den ind i ovnen ved MAX 125 grader i 3 timer
  • Tag kyllingebrysterne ud og træk dem fra hinanden med en gaffel
  • Bland med den væde som kyllingen har smidt og tilsæt evt flere krydderier/BBQ hvis du gerne vil ha det ekstra spicy

Guacamolen er lavet ved at mose en tilpas moden avocado med lidt friskpresset citron, knust hvidløg, salt og peber.

Smeltet cheddar: I know, det her er bare ikke sundt, men altså det smager bare fantastisk, og er du ikke bange for ost, så gør dig selv den tjeneste at smelte din cheddar i stedet for at lægge osteskiver i din burger. Det gir bare noget ekstra med den her varme smeltende ost, der blander sig med guacamolen og salsaen. Jeg skærer skiver af osten og lægger den i en af mine små jernpander med et lille drys chili og smelter osten ved svag varme. Du kan også smelte den i ovnen.

Salsa: Jeg bruger en færdig een af slagsen og allerhelst “Texicana” fra Maggi. Jeg køber den i Tyskland, og ved faktisk ikke om den i det hele taget kan købes i Danmark. Det er bare een af fordelene ved at bo i skønne Sønderborg – at vi har Tyskland med alle de mange indkøbsmuligheder lige om hjørnet. Alternativt findes der i almindelige supermarkeder færdige salsa’er og jeg ville vælge en med medium styrke.

Sådan samles burgeren

  • Skær den lune brioche/burgerbolle over
  • Læg først salat, pulled chicken og evt de ølglaserede rødløg henover
  • Top med smeltet cheddar, en skefuld guacamole og slut af med salsa
  • Læg toppen af bollen over og server mens det hele stadig er lunt og den smeltede ost løber. (Hos os spiser vi ofte burgers uden overbollen. På den måde sparer vi lidt på det hvide brød).

Søde kartoffelfritter: De skønne fritter er lavet på søde kartofler og i dag, hvor jeg alligevel synder i stor stil, er de stegt i en gryde varm olie. De kan sagtens laves i ovnen, hvor de bliver næsten lige så lækre og betydeligt sundere. Du finder opskriften på de skønne fritter lige her.

Sliders versus alm burger: Det er blevet så vældig moderne at lave sliders, altså mini-burgers. Det ser også vældig festligt ud, når de står så fint der side om side. Men vi holder af at spise vores burgers mens de er varme og osten er nysmeltet og løber ud. Og her bliver det altså ret vanskeligt, hvis man skal nå at lave sliders til hele familien.

Ofte laves sliders i god tid i forvejen og stilles frem som en del af en buffet. Lækkert, men så må kompromisset være, at de serveres lune eller kolde. Det er selvfølgelig en smagssag og det kan sagtens lade sig gøre også at lave disse som sliders. Du laver blot briocherne noget mindre, så giver alt andet sig selv.

Rigtig god fornøjelse!