Butterdej med rejer

Nemt og lækkert….

Skal du have gæster eller vil du bare lave noget let og lækkert til frokost eller aftensmad, så skulle du prøve disse små lækre butterdejspakker.

Perfekt til gæstemad….

De små butterdejspakker er super lette at lave og egner sig rigtig godt til gæstemad, fordi du kan forberede dem i forvejen – og så smager de bare vildt lækkert!

Du kan sagtens bruge en færdig butterdej (det gør jeg) og bage bundene forinden, lave dressingen klar, skære avocadoen i skiver og give den lidt citronsaft så den ikke bliver misfarvet. Så tar det ikke mange minutter at samle herlighederne, når i bliver sultne.

Du kan lave dem helt små som canapeer og servere dem med lidt bobler eller kølig hvidvin, når gæsterne ankommer. De kan også fint indgå i en buffet sammen med andre lækkerier.

Du kan også skære butterdejen i lidt større stykker, så de færdige pakker passer til en forret eller en frokost/aftensmads-anretning f.eks. sammen med en lækker grøn salat.

Måske du har lyst til at lave en af de andre retter, der ses på fotoet…?

I det lille fad, ligger der en broccoli-kartoffel salat med Seranoskinke og i det store fad en lækker sommersalat med lilla spidskål, vandmelon og jordbær.

Opskriften på butterdejspakkerne kommer her nedenfor – Rigtig god fornøjelse!

Butterdej med avocado og rejer

Skønne små butterdejspakker med lækker dildcreme, avocado og rejer.
Perfekte til gæstemad eller når frokosten eller aftensmaden gerne må være let og lækker.
Serverer du den som frokost eller aftensmad kan du servere en stor grøn salat med frisk dild sammen med.
Ret Brød og kager, småt og godt, Forret, frokost, gæstemad, Hovedret
Keyword avocado, butterddej, dildcreme, rejer
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 rulle færdiglavet butterdej
  • 1 stk æg (til pensling)
  • 400 gram Store kutterrejer
  • 4 spsk creme fraiche 18% eller Græsk Yoghurt
  • 1 håndfuld frisk dild - fintsnittet plus et par dildspidser til pynt
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber (smag til)
  • 1 stk økologisk citron (saften heraf)
  • 2 stk store avocado i skiver (dryp med med lidt citronsaft så de ikke bliver misfarvede)
  • 1 potte brøndkarse (til pynt)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader (alm ovn)
  • Tag butterdejen ud af rullen og skær den i passende størrelser alt efter hvad retten skal serveres som.
    Jeg har skåret mine i lidt større stykker, da de skulle bruges som et aftensmåltid sammen med forskellige salater (se blogindlæg).
  • Læg butterdejsstykkerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg.
  • Bag dem i ca 7-8 minutter indtil de er sprøde og gyldne på overfladen. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist indtil de skal pyntes.
  • Lav en dilddressing ved at røre cremefraiche med fintsnittet dild. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Sådan samler du butterdejspakken:

  • Læg de afkølede butterdejsstykker over på en tallerken, serveringsfad eller bræt og forel først dildcremen på dem. Pas på der ikke kommer for meget på, så det løber ud over kanterne, når det tunge fyld tynger dem.
    Læg herefter skiver af avocado ovenpå.
    Top med rejerne og pynt med brøndkarse og lidt dildspidser.
  • Rigtig god fornøjelse!