Butterdejspizza med skinke og smørstegte ferskner

Butterdejspizza med skinke og snørstegte ferskner
Butterdejspizza med skinke og smørstegte ferskner

Nem og lækker butterdejspizza eller butterdejstærte

For den er sådan lidt af det hele – altså lidt en pizza og lidt en tærte. Men vildt lækker uanset, hvad du vælger at kalden den.

Den smager virkelig dejligt med den sprøde bund, den smeltende varme ost, skinke og masser af grønt.

Du kan naturligvis bruge den som en alm pizza eller tærte, men den fungerer også rigtig fint som appetizer, tapas, forret eller frokost.

Det er nemt at variere fyldet alt efter, hvad du lige har lyst til og måske også efter årstiden. Nu hvor det er sommer, synes jeg det er lækkert at afslutte pizzaen med lidt smørristede ferskner og en cremet balsamicoglaze.

Butterdejspizza eller tærte med skinke og smørstegte ferskner
Butterdejspizza eller tærte med skinke og smørstegte ferskner

Vild med butterdej…?

Jeg er ret vild med butterdej, for det smager skønt og er så dejlig nemt at arbejde med. Jeg må indrømme, at jeg altid bruger en færdig butterdej – ja, ja dovenskab længe leve.

Nedenfor deler jeg nogle direkte links til opskrifter, hvor jeg har brugt butterdej. Jeg håber du vil få lyst til at gå på opdagelse i opskrifterne:

Butterdejsstænger med pesto og ost

Galette – nem opskrift med butterdej, broccoli og ost

Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej

Tomatgalette med butterdej – nem og lækker tærte

Butterdej med rejer

Croque Madame 

Tomatgalette med ricottacreme – nem fransk tomattærte

Butterdejspizza med ost, seranoskinke og grønt Butterdejspizza med ost, seranoskinke og grønt

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Butterdejspizza med skinke og ferskner
Butterdejspizza med skinke og ferskner

Butterdejspizza eller tærte med skinke og smørstegte ferskner

Nem og lækker pizza med butterdej, smeltende varm ost, der toppes med ruccola, seranoskinke og smørristede ferskner og cremet balsamicoglaze.
Nyd den som en alm pizza eller som appetizer, forret, tapas eller frokost.
Ret Aftensmad, appetizer, Forret, tapas
Køkken Italiensk
Keyword balsamicoglaze, butterdej, butterdejspizza, ferskner, ost, pizza, ruccola, seranoskinke
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk færdig butterdej
  • 2 håndfulde revet mozzarella eller rød cheddar
  • 1 stk rødløg - fintsnittet Alternativ 2 forårsløg, der snittes fint.
  • 2 håndfulde ruccolasalat
  • 4-5 skiver serano- eller parmaskinke
  • 1 stk fersken skåret i både
  • Lidt pinjekerner
  • Lidt friskrevet parmesan
  • Lidt balsamicoglaze
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 stk æg

Sådan gør du

  • Butterdejspizza
  • I opslaget er der en kort video, der viser hvor nemt det er at lave den lækre butterdejspizza.
  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, fold en kant på 1 cm hele vejen rundt, pres med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
  • Fordel den revne mozzarella eller røde cheddar over bunden og fordel de fintsnittede rødløg eller forårsløg henover osten og bunden sættes ind i den varme ovn i ca 20 minutter indtil bunden er sprød og gennembagt.
  • Steg imens ferskenbådene i lidt smør. De skal kun have ganske få minutter på hver side.
  • Har du ikke en færdiglavet balsamicoglaze er den den at lave. Hæld lidt balsamicoeddike i en kasserolle eller lille pande, krydr med et nip flagesalt og lidt friskkværnet peber og kog den ind til den blir tyk og cremet. Rør i den ofte, så den ikke brænder sig fast på bunden.
  • Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og fordel ruccola henover den smeltede ost, herefter skinken og de smørstegte ferskner. Slut af med et drys ristede pinjekerner og den lækre balsamicoglaze.
  • Server butterdejspizzaen lun som en alm pizza eller brug den som appetizer, forret, tapas eller frokostanretning.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Butterdejspizza med seranoskinke, ost og grønt
Butterdejspizza med skinke, ost og grønt
Butterdejspizza med skinke, ost og grønt
Butterdejspizza
Butterdejspizza
Butterdejspizza med ost, parmaskinke og grønt
Butterdejspizza med ost, skinke og grønt
Butterdejspizza med seranoskinke, ost og grønt
Butterdejspizza med seranoskinke, ost og grønt

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.