Butterdejspizza med skinke og smørstegte ferskner

Nem og lækker butterdejspizza eller butterdejstærte
For den er sådan lidt af det hele – altså lidt en pizza og lidt en tærte. Men vildt lækker uanset, hvad du vælger at kalden den.
Den smager virkelig dejligt med den sprøde bund, den smeltende varme ost, skinke og masser af grønt.
Du kan naturligvis bruge den som en alm pizza eller tærte, men den fungerer også rigtig fint som appetizer, tapas, forret eller frokost.
Det er nemt at variere fyldet alt efter, hvad du lige har lyst til og måske også efter årstiden. Nu hvor det er sommer, synes jeg det er lækkert at afslutte pizzaen med lidt smørristede ferskner og en cremet balsamicoglaze.

Vild med butterdej…?
Jeg er ret vild med butterdej, for det smager skønt og er så dejlig nemt at arbejde med. Jeg må indrømme, at jeg altid bruger en færdig butterdej – ja, ja dovenskab længe leve.
Nedenfor deler jeg nogle direkte links til opskrifter, hvor jeg har brugt butterdej. Jeg håber du vil få lyst til at gå på opdagelse i opskrifterne:
Butterdejsstænger med pesto og ost
Galette – nem opskrift med butterdej, broccoli og ost
Galette med squash og burrata – opskrift med butterdej
Tomatgalette med butterdej – nem og lækker tærte
Tomatgalette med ricottacreme – nem fransk tomattærte
Butterdejspizza med ost, seranoskinke og grønt
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Opskriften kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!

Butterdejspizza eller tærte med skinke og smørstegte ferskner
Ingredienser
- 1 stk færdig butterdej
- 2 håndfulde revet mozzarella eller rød cheddar
- 1 stk rødløg - fintsnittet Alternativ 2 forårsløg, der snittes fint.
- 2 håndfulde ruccolasalat
- 4-5 skiver serano- eller parmaskinke
- 1 stk fersken skåret i både
- Lidt pinjekerner
- Lidt friskrevet parmesan
- Lidt balsamicoglaze
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stk æg
Sådan gør du
- I opslaget er der en kort video, der viser hvor nemt det er at lave den lækre butterdejspizza.
- Varm ovnen op til 200 grader
- Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, fold en kant på 1 cm hele vejen rundt, pres med en gaffel og pensl med sammenpisket æg.
- Fordel den revne mozzarella eller røde cheddar over bunden og fordel de fintsnittede rødløg eller forårsløg henover osten og bunden sættes ind i den varme ovn i ca 20 minutter indtil bunden er sprød og gennembagt.
- Steg imens ferskenbådene i lidt smør. De skal kun have ganske få minutter på hver side.
- Har du ikke en færdiglavet balsamicoglaze er den den at lave. Hæld lidt balsamicoeddike i en kasserolle eller lille pande, krydr med et nip flagesalt og lidt friskkværnet peber og kog den ind til den blir tyk og cremet. Rør i den ofte, så den ikke brænder sig fast på bunden.
- Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og fordel ruccola henover den smeltede ost, herefter skinken og de smørstegte ferskner. Slut af med et drys ristede pinjekerner og den lækre balsamicoglaze.
- Server butterdejspizzaen lun som en alm pizza eller brug den som appetizer, forret, tapas eller frokostanretning.
- Rigtig god fornøjelse!



