Sprøde butterdejsstænger med rød pesto og ost

Sprøde butterdejsstænger med rød pesto og ost
Sprøde butterdejsstænger med rød pesto og ost

Butterdejsstænger med pesto og ost

Sprøde og lækre butterdejsstænger fyldt med pesto og revet ost er perfekte som skønne appetizer med et lækkert glas bobler inden middagen, men også til tapas, ostebord eller som tilbehør til salater og supper.

Opskriften her, er lavet med en færdiglavet butterdej, revet cheddar ost og rød pesto med bagte peberfrugter (også færdiglavet). De er penslet med æg og drysset med hvide og sorte sesamfrø.

Har du lyst til at variere smagen, er det nemt at udskifte både osten og pestoen ligesom du også kan tilføje lidt chili, soltørrede tomater eller oliventapenade. Som drys kan du også variere med sød eller røget paprika, friske krydderurter som rosmarin eller timian.

Vild med snacks…?

Er du også glad for lækre snacks, tapas og tilbehør til supper og salater? Så kommer der her nogle direkte links, du måske vil have lyst til at udforske og afprøve opskrifterne på:

Grissini – nem og hurtig opskrift på de populære brødpinde

Grissini med oliven, soltørrede tomater og rosmarin

Olivenbrød | Ostegratineret

Hvidløgsflutes – flutes med hvidløgssmør og persille

Hvidløgssnurrer – opskrift med mozzarella og persille

Brydebrød – pull apart med pesto og ost

Brydebrød |Pull apart

Bagt feta med tomater og oliven

Bagte oliven

Soltørrede tomater | opskrift på langtidsbagte tomater

Sprøde butterdejsstænger med pesto og ost
Sprøde butterdejsstænger med pesto og ost

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Butterdejsstænger med pesto og ost

Sprøde og lækre butterdejsstænger fyldt med pesto og friskrevet ost.
Perfekte som appetizers med et glas bobler inden middagen, til ostebordet, tapas, snacks og lækkert tilbehør til salater og supper.
Ret appetizer, ostebord, salattilbehør, snacks, Suppe, tapas, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword butterdej, butterdejsstænger, pesto, revet ost, rød cheddar, tapas
Antal 10 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet butterdej
  • 1 lille glas rød pesto f.eks. med bagte peberfrugter Se i selve opslaget, hvordan du nemt kan variere smagen.
  • 100 gram friskrevet ost - jeg har brugt rød cheddar
  • 1 stk æg
  • Lidt sorte og hvide sesamfrø til drys
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Smør først pesto ud over hele butterdejen, riv osten så den fordeles over pestoen. Med hænderne trykkes osten lidt ned i butterdejen.
  • Smag på pestoen, da nogle er ret salte. I så fald bør du ikke krydre med ekstra salt.
    Ellers giv fyldet lidt salt og friskkværnet peber.
  • Fold den ene halvdel af butterdejen med fyld ind over den anden halvdel, så den ligger dobbelt (se video i selve opslaget).
  • Med en skarp kniv eller pizzahjul skærer du butterdejen i ca 1 cm brede strimler og snor dem, så de bliver tvistet og læg dem over på et stykke bagepapir side om side.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med hvide og sorte sesamfrø.
  • Bag dem i ca 10-12 minutter til de er sprøde og har fået en flot gylden farve.
  • Rigtig god fornøjelse!

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.