Butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld

Butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld

Er du klar til lidt lækker julebagning?

Hvis ja, så skulle du prøve den her nemme og virkelig lækre spiselige julestjerne med butterdej fyldt med blød nøddecreme og fintrevet appelsinskal.

Jeg laver den af færdiglavet butterdej og til nøddecremen bruger jeg Nutella. Nutella er desværre meget dyr i Danmark, så bor du ikke, som jeg gør, tæt på den tyske grænse, kan du sagtens bruge en billigere variant, der kan købes i de fleste dagligevarebutikker.

Har du lyst til mere lækkert julebagværk, så kan jeg anbefale mine populære bløde juleboller med kardemomme, rosiner og sukat eller hvad med det spiseligt juletræ fyldt med smeltende varm og og en topping af hvidløgssmør. Lyder det ikke bare lækkert…?

Butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker kage eller snack lavet med butterdej og fyld af nøddecreme og fintrevet appelsinskal
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 ruller færdig butterdej
  • Ca 2 dl nøddecreme fx Nutella eller lign.
  • Lidt fintrevet skal fra økologisk appelsin
  • 1 stk sammenpisket æg til pensling

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader (over- og undervarme)
  • Fold butterdejen ud og lad den ligge på det medfølgende bagepapir.
    Brug en stor middagstallerken eller bageform der passer i bredden på butterdejen og brug den som skabelon. Snit dejen (se video i opslaget) til to runde stykker.
  • Læg den ene til side og smør den anden med et godt lag nøddecreme. Det kan være Nutella eller et lignende produkt.
  • Læg det andet stykke ovenpå og tryk de to stykker let sammen.
  • Brug et lille låg fra mælk eller lignende til at markere midten.
  • Snit med pizzahjul eller skarp kniv cirklen i kvarte og herefter i 8. og herefter i 16. dele uden at ramme det midterste stykke. Så når du er færdig skal du ha 16 strimler, der hænger fast i midten.
  • Tag 2 strimler og drej dem modsat hinanden 3-4 gange inden du samler dem i enden. Gentag indtil alle 16 strimler er blevet snoet og samlet (se evt video i opslaget).
  • Pensl med sammenpisket æg og bag i 15-20 minutter indtil butterdejsstjernen er gyldenbrun på overfladen.
    Bagetiden er ca-tid da ovne varmer meget forskelligt.
  • Træk den færdigbagte butterdejsstjerne over på en bagerist, hvor den afkøles inden den nydes – gerne imens den stadig er lun.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Butterdejsstjerne - julebagværk fra Majspassion.dk

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften.

Rigtig god fornøjelse!

Nem butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld
Butterdej med nøddecreme og orangefyld - nem opskrift fra Majspassion.dk
Lækkert julebag fra Majspassion.dk
Butterdej med nøddecreme og orangefyld - opskrift fra Majspassion.dk
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments