Butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld
Er du klar til lidt lækker julebagning?
Hvis ja, så skulle du prøve den her nemme og virkelig lækre spiselige julestjerne med butterdej fyldt med blød nøddecreme og fintrevet appelsinskal.
Jeg laver den af færdiglavet butterdej og til nøddecremen bruger jeg Nutella. Nutella er desværre meget dyr i Danmark, så bor du ikke, som jeg gør, tæt på den tyske grænse, kan du sagtens bruge en billigere variant, der kan købes i de fleste dagligevarebutikker.
Har du lyst til mere lækkert julebagværk, så kan jeg anbefale mine populære bløde juleboller med kardemomme, rosiner og sukat eller hvad med det spiseligt juletræ fyldt med smeltende varm og og en topping af hvidløgssmør. Lyder det ikke bare lækkert…?
Butterdejsstjerne med nøddecreme og orangefyld
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 ruller færdig butterdej
- Ca 2 dl nøddecreme fx Nutella eller lign.
- Lidt fintrevet skal fra økologisk appelsin
- 1 stk sammenpisket æg til pensling
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader (over- og undervarme)
- Fold butterdejen ud og lad den ligge på det medfølgende bagepapir.Brug en stor middagstallerken eller bageform der passer i bredden på butterdejen og brug den som skabelon. Snit dejen (se video i opslaget) til to runde stykker.
- Læg den ene til side og smør den anden med et godt lag nøddecreme. Det kan være Nutella eller et lignende produkt.
- Læg det andet stykke ovenpå og tryk de to stykker let sammen.
- Brug et lille låg fra mælk eller lignende til at markere midten.
- Snit med pizzahjul eller skarp kniv cirklen i kvarte og herefter i 8. og herefter i 16. dele uden at ramme det midterste stykke. Så når du er færdig skal du ha 16 strimler, der hænger fast i midten.
- Tag 2 strimler og drej dem modsat hinanden 3-4 gange inden du samler dem i enden. Gentag indtil alle 16 strimler er blevet snoet og samlet (se evt video i opslaget).
- Pensl med sammenpisket æg og bag i 15-20 minutter indtil butterdejsstjernen er gyldenbrun på overfladen.Bagetiden er ca-tid da ovne varmer meget forskelligt.
- Træk den færdigbagte butterdejsstjerne over på en bagerist, hvor den afkøles inden den nydes – gerne imens den stadig er lun.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften.
Rigtig god fornøjelse!