Butterfly kylling

Jeg er vild med kylling – og i det hele taget mad, der er nemt, sundt og samtidig mega lækkert. Derfor er jeg også særligt glad for, at der nu er butterfly kyllinger i køledisken i det lokale supermarked.

Butterfly kylling

Vær den første til at vurdere!
Saftig og lækker marineret kylling stegt i ovn med citronskiver, hvidløg og små cherrytomater
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 stk stor økologisk kylling (Skal det være nemt, kan du købe en færdiglavet butterfly kylling)
  • 1 spsk Chipotle Honey rub fra EpicSpice (Alternativt bruger du bare de tørrede krydderier du holder af f.eks. rosmarin, timian, oregano og måske lidt tørrede chiliflager eller chipotle alt efter hvor stærk marinaden skal være)
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2-3 kviste salvie
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 helt hvidløg eller 4-5 solohvidløg skåret igennem
  • 1 stk økologisk citron skåret i skiver
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

Sådan laver du fjerner du rygbenet:

  • Læg kyllingen med brystet ned ad. Med en skarp kniv eller en fjerkræsaks skærer du ned langs ryggen fra bunden op op til halsen. Skær den fri i den anden siden også og fjern rygbenet.
    Tip: Du kan gemme benet og koge fond på det.
  • Rør de tørrede krydderier med olivenolie og pensl kyllingen grundigt.
    Har du tid, virker marinaden bedst, hvis kyllingen får lov at trække med den nogle timer. Har du ikke tid til det, går det sikkert også an.
    Tip: Du kan røre en kryddersmør som du putter ind under skindet på kyllingen inden den puttes i ovnen. Det gir en fantastisk dejlig smag til kødet.
  • Læg kyllingen i en bradepande med skindsiden opad og læg citronskiver ovenpå.
    Fordel cherrytomater, halverede hvidløg og salvie rundt om og sæt det ind i en 180 grader varm ovn (varmluft)
  • Stegetiden afhænger af kyllingens størrelse. Min fik ca 45 minutter og jeg tjekker altid med en kødnål om saften er klar.
    Vil du have sprødt skind, kan du evt tænde for grillfunktionen et par minutter, men hold øje med at den ikke blir brændt.
  • Vi spiser buttferfly kylling med en enkel grøn salat og de bagte cherrytomater.
    De smager også dejligt med råstegte kartofler og et lækkert brød sammen med.
  • Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid være opdateret på hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Du kan selvfølgelig også lave din egen butterfly kylling ved at skære rygbenet ud enten med en skarp kniv eller fjerkræsaks.

Når du fjerner rygbenet og trykker kyllingen lidt flad med hænderne, får den bedre mulighed for at blive ensartet stegt og skindet blir sprød og lækkert på hele overfladen.

Butterfly kylling er særligt velegnet til grill, men i dag har jeg marineret den og puttet den i ovnen sammen med friske krydderurter, citronskiver, solohvidløg og cherrytomater.

Marinaden virker bedst, hvis kyllingen får lov at trække nogle timer på køl inden den tilberedes. Har du ikke tid til at vente, kan du også bruge marinaden til at pensle på kyllingen lige inden den puttes i ovnen.

Du kan også lave en lækker kryddersmør, hvor du rører smør med hvidløg, friske krydderurter og måske lidt chili som du putter ind under skindet på kyllingen. Så smelter smørret ned i kødet og gir en fantastisk lækker smag.

Vild med kylling….?

Hvis du er lige så vild med kylling, som vi er her hos os, vil du måske få lyst til at prøve nogle af de her opskrifter:

Kyllingespyd med marineret pastasalat

Pastaret med kylling

Marinerede kyllingespyd med pico de gallo

Kyllinge onepot med grøntsager

Kyllinge onepot med ris

Kyllinge kødboller i spicy kokossauc

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments