Butternut suppe – cremet suppe med græskar

En cremet og fyldig butternut-suppe med gulerødder og krydderurter, er en af vores absolutte efterårsfavoritter. Lav gerne en dobbelt portion og frys den ned. Så er der sund og nem mad på en travl dag.

Butternut squash har inden i en smuk orange farve og den smager mildt og dejligt. Den er god både til cremede supper og som ovnbagt med forskelligt fyld og ost.

Opskriften på denne suppe er vegetarisk, men der kan sagtens tilsættes lidt kyllingekød eller nogle skiver stærk chorizo pølse, der giver den blide suppe et twist.

Butternut suppe

Vær den første til at vurdere!
Cremet og lækker græskarsuppe med butternut
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • TIP: Inden du skærer butternutten i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave med græskarfritter med parmesan (link neden for). De smager skønt som topping.
  • 1 stk butternut (hokkaido kan også bruges)
  • 4 stk gulerødder skåret i tern
  • 2 stk gule løg skåret i tern
  • 4 fed hvidløg – fintsnittede
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • Lidt Frisk rosmarin og timian
  • 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon
  • 1 lille dåse kokosmælk (kan udelades)
  • Lidt røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Evt lidt citronsaft til at smage til med

Topping:

    Inden du skærer butternut i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave græskarfritter med parmesan. De smager skønt som topping.

      Du kan også servere sprøde kikærter og rosenkålschips til.

        Instruktioner

        • Klargør grøntsagerne
        • Varm olien op i en gryde og sauter butternuttern, grøntsager med frisk timian og frisk rosmarin.
        • Tilsæt grøntsagsbouillon, røget paprika, salt og peber og lad retten simre i ca 20 minutter til grøntsagerne er helt møre.
        • Blend suppen til en ensartet konsistens og tilsæt evt kokosmælk for at gøre den ekstra cremet.
          Smag til med flagesalt og peber. Mangler suppen lidt syre, kan du justere med lidt citronsaft.
        • Jeg serverer suppen i små skåle med topping af sprøde kikærter og bagte græskarskiver med parmesan orosenkålschips
        Bedøm opskriften
        Vær den første til at vurdere!

        (En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

        Pin Del Udskriv
        Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

        Er du også vild med suppe…?

        Vi er vilde med suppe og derfor finder du flere dejlige opskrifter på både varme og kolde supper. Herunder kommer der nogle direkte links og du finder mange flere opskrifter under fanen med SUPPER.

        Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer

        Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

        Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke

        Blomkålssuppe | Cremet og lækker med bagt blomkål.

        Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling

        Del indholdet med nogen du holder af
        Maj Schjøth
        Maj Schjøth

        Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

        Abonner
        Giv besked om
        Opskriftsvurdering




        Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

        0 Kommentarer
        Inline Feedbacks
        View all comments