Butternut suppe – cremet suppe med græskar
Butternut suppe
En cremet og fyldig butternut-suppe med gulerødder og krydderurter, er en af vores absolutte efterårsfavoritter. Lav gerne en dobbelt portion og frys den ned. Så er der sund og nem mad på en travl dag.
Butternut squash har inden i en smuk orange farve og den smager mildt og dejligt. Den er god både til cremede supper og som ovnbagt med forskelligt fyld og ost.
Opskriften på denne suppe er vegetarisk, men der kan sagtens tilsættes lidt kyllingekød eller nogle skiver stærk chorizo pølse, der giver den blide suppe et twist.
Er du også vild med suppe…?
Vi er vilde med suppe og derfor finder du flere dejlige opskrifter på både varme og kolde supper. Herunder kommer der nogle direkte links og du finder mange flere opskrifter under fanen med SUPPER.
Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer
Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa
Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke
Blomkålssuppe | Cremet og lækker med bagt blomkål.
Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Butternut suppe
Ingredienser
- TIP: Inden du skærer butternutten i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave med græskarfritter med parmesan (link neden for). De smager skønt som topping.
- 1 stk butternut hokkaido kan også bruges
- 4 stk gulerødder skåret i tern
- 2 stk gule løg skåret i tern
- 4 fed hvidløg - fintsnittede
- 1 spsk olivenolie til stegning
- Lidt Frisk rosmarin og timian
- 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon
- 1 lille dåse kokosmælk (kan udelades)
- Lidt røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
- Evt lidt citronsaft til at smage til med
Topping:
Inden du skærer butternut i tern, skærer du et par tynde skiver af til at lave græskarfritter med parmesan. De smager skønt som topping.
Du kan også servere sprøde kikærter og rosenkålschips til.
Sådan gør du
- Klargør grøntsagerne
- Varm olien op i en gryde og sauter butternuttern, grøntsager med frisk timian og frisk rosmarin.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, røget paprika, salt og peber og lad retten simre i ca 20 til grøntsagerne er helt møre.
- Blend suppen til en ensartet konsistens og tilsæt evt kokosmælk for at gøre den ekstra cremet.Smag til med flagesalt og peber. Mangler suppen lidt syre, kan du justere med lidt citronsaft.
- Jeg serverer suppen i små skåle med topping af sprøde kikærter og bagte græskarskiver med parmesan og rosenkålschips