Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift

Min absolutte favorit, når vi snakker om salater – og jeg er bestemt ikke alene.

Traditionelt laves en cæsar salat ikke med kylling. Den består helt enkelt af romainesalat, sprøde croutoner og høvlet parmesan. Dressingen er den, der ofte deler vandende, fordi den indeholder ansjoser. Der stejler mange, men det er altså virkelig synd. Den færdige dressing smager overhovedet ikke af fisk. Ansjoserne er salte og fungerer udelukkende som et slags krydderi. Så giv nu den klassiske dressing en chance. Du vil blive positivt overrasket!

Cæsar salat med kylling

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift på den klassiske cæsar salat, der i dag serveres med saftig kylling
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til cæsar dressing:

  • 2 stk ansjosfileter i olielage (kan udelades, men de fungerer som krydderi og dressingen kommer IKKE tilat smage af fisk)
  • 1 stk æggeblomme
  • lidt citronsaft – ca 2 spsk
  • lidt koldt vand – ca 1 spsk
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 1 fed hvidløg – knust
  • Ca ½ dl god olivenolie
  • 50 gram friskrevet parmesan
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Hjemmelavede brødcroutoner:

  • 6 skiver fuldkornsbrød – helst daggammelt
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt tørrede krydderier fx Pizza Seasonning fra EpicSpice eller oregano
  • Lidt flagesalt

Kylling:

  • 2-3 stk store kyllingebryster
  • Lidt smør eller olivenolie til at stege i
  • Lidt krydderier f.eks. Rotisserie chicken rub fra EpicSpice

Salaten:

  • 2 stk Grøn romainesalat plukket i grove stykker (Du kan også bruge hjertesalat)
  • Evt. 4 spsk soltørrede tomater – groftsnittede
  • Lidt parmesanost – høvlet i brede flager

Instruktioner

  • Start med at stege kyllingebrysterne:
    Steg kyllingebrysterne i smør/olivenolie. Husk at krydre dem godt.
    Læg de færdigestegte bryster til side og skal de serveres lune til salaten, så dæk dem med staniol og et rent viskestykke henover.
    Imens de steger laver du resten af tilbehøret klar.

Cæsar dressing:

  • Kom ansjosfileter, æggeblommen, vand, citronsaft og sennep op i en blender eller foodprocessor og kør, indtil du får en ensartet konsistens. Herefter tilsætter du revet parmesan og der blendes igen.
    Smag til med ekstra citron, flagesalt og friskkværnet peber.
    Tip: Oplever du at dressingen blir for tyk, så tilsætter du bare en smule koldt vand og blender igen.
    Stil den færdige dressing på køl indtil servering. Den kan fint holde sig 2-4 dage på køl, hvis du hælder den på et rent, skoldet glas.

Brød croutoner:

  • Skær brødet i små firkanter og rist dem ved svag til middel varme i smør/olivenolie indtil de er sprøde og let gyldne på alle sider.
    De kan krydres med italienske krydderier, hvidløgs og/eller løgpulver for at variere smagen.
    Tip: Laver du en lille portion, kan du med fordel riste hele brødskiver og først bagefter skære dem i firkanter.

Sådan samler du cæsar salaten:

  • I et stort fad fordeler du først romainesalaten, drys med gofthakkede soltørrede tomater og parmesanflager.
    Du kan naturligvis også portionsanrette salaten, hvis du ønsker det. Princippet er det samme.
  • Skær kyllingen i skiver og læg den i den ene side. Du kan også skære kyllingen i mundrette stykker, hvis du foretrækker det.
    Slut af med at dryppe lidt af dressingen og brødcroutoner henover salaten.
  • Stil skåle ind på bordet med ekstra kylling, brødcroutoner og dressing.
    Hos os er vi vilde med ost, så derfor sætter jeg også altid en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Kan du slet ikke holde tanken om ansjoser ud, så undlad dem bare og smag til med lidt ekstra salt og citronsaft.

Skal det være ekstra nemt…?

Jeg ved godt, at i hverdagens trummerum, kan det være svært at nå at lave alt fra bunden. At jeg i opskriften nedenfor, laver alt, betyder ikke, at du ikke kan skyde genvej – det gør jeg også på de travle dage. Jeg forsøger at lave så meget fra bunden, men vil hellere have tid og overskud til at hygge med familien end at stå stejlt på, at alting skal være hjemmelavet.

Derfor kommer her lidt tips til dig, der gerne vil gøre det lidt nemt:

  1. Kyllingebrysterne kan du købe færdigstegte eller købe i “salattern”. Du finder dem ofte i køledisken sammen med pålæg, færdige frikadeller osv. Vil du gerne stege kyllingebrysterne selv, kan du halvere stegetiden, hvis du snitter dem tværs igennem.
  2. Brødcroutoner behøver ikke være hjemmelavet. De fåes i god kvalitet i handelen og med forskellig smag. Vil du alligevel lave dine egne, så brug gerne daggammelt brød, der blir mere sprødt. 
  3. Dressingen smager bare dejligt og den er heldigvis meget nem at lave. Du skal bare mose ansjoserne med en gaffel og røre dressingen sammen. Du kan også blende den, hvis det er lettere, men så er der altid så meget rengøring bagefter….suk! Jeg har fundet en rigtig god erstatning for den færdiglavede. Den fåes ofte i Søstrene Grene (af alle steder) og hedder CARDINIS ORIGINAL CAESAR DRESSING. Det er min ynglings dressing til de dage, hvor jeg ikke lige fik købt ind…f.eks. ansjoser.

Er du vild med salater, der både smager og mætter godt….? Så vil du sikkert blive glad for mine andre salater – f.eks. Cobb Salad – amerikansk salat med kylling, bacon og avocado, Bagt tomatsalat med burrata eller hvad med den her Kartoffelsalat med friske ærter.

Vil du se mere, så kig ind under fanen med SALATER, hvor du foruden opskrifter på salater også finder opskrifter på forskellige dressings og lækkert knas til din topping.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments