Årets højtider,  Desserter,  Forside,  Hverdagsmad,  LCHF/Keto,  Morgenmad,  Opskrifter,  Småt og godt,  Snacks,  Vegetariske retter

Chia a la mande med mango – opskrift på julet chiagrød

Chia a la mande med mango…

I dag får du en ny opskrift på et lækkert alternativ til den klassiske ris a la mande.

Min første opskrift på chia a la mande blev egentlig lavet med kokosmælk og var tænkt som en en julet udgave af vores almindelige chiapudding eller chiagrød (kært barn mange navne). Og jeg siger dig, det var et syn for guderne, da den blev serveret for min måbende mand. Han nåede da også lige at tænke, at nu rabler det da for hende – ris a la mande til morgenmad – ej det går da ikke!

Men jo, det går – og det fungerer simpelthen i den grad så fint, at vi spiser den her i december som både morgenmad (i stedet for den traditionelle chiagrød) og som dessert. Så slipper jeg for at koge den ene portion risengrød efter hinanden – og den ligger meget bedre i maven.

Men altså, flere har spurgt, om det ikke var muligt at lave en lækker chia a la mande med andet end kokosmælk. Så nu er den her, en rigtig lækker chia a la mande lavet på helt almindelig plantemælk. Så kan alle være med – også jer, der ikke spiser animalske fødevarer.

Vil du se mere…?

Du vil herinde på bloggen finde mange lækre opskrifter, der helt sikkert vil bringe glæde her i juletiden – her får du nogle direkte links:

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Risalamande

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Julesmåkager med vanilje – udstikskager til børn

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Vaniljekranse – de bedste!

….. og flere, når du kigger under fanen med HØJTIDER.

Opskriften på den lækre chia a la mande med mango lavet på plantemælk kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Chia a la mande med mango

Nem og lækker opskrift med plantemælk
Ret Dessert, jul, Morgenmad, Snack
Keyword chiaalamande, chiagrød, chiapudding, jul
Antal 1 portion
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2.5 dl Plantemælk - jeg brugte en barista havremælk
  • 4 spsk chiafrø
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1/2 stang vanilje
  • Evt 2 tsk rørsukker eller brug dit foretrukne sødemiddel
  • 1/2 håndfuld mandelsplinter (du kan også bruge hakkede mandler)
  • Ca 2.5 dl Piskefløde eller en vegansk variant

Topping:

  • 1/2 stk frisk mango skåret i mindre tern
  • Evt lidt mangosyltetøj
  • Lidt mandelsplinter til pynt

Sådan gør du

Aftenen før:

  • Bland plantemælken med chiafrøene i en skål og rør dem godt sammen. Lad dem gerne stå 5 minutter, hvorefter du rører i dem igen. Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter.
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Vend chiagrøden med mandelsplinter og vaniljepulver og smag den til med lidt sukker eller dit foretrukne sødemiddel.
  • Vend forsigtigt flødeskum og chiagrød sammen.
  • Læg mangotern (du kan naturligvis også bruge anden frugt) i bunden af små fine glas, fyld dem op med chia a la mande og slut af med lidt mango sylt, lidt ekstra mangotern og mandelsplinter.
  • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
  • Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.