Chia a la mande – chiagrød i en juleversion

Sund, nem og fantastisk lækker……

Chia a la mande! Ris a la mande i en langt sundere og lettere udgave – og efter min mening langt mere lækker og delikat end den traditionelle tunge bandit.

Denne version er lavet med en usødet kirsebærsauce, så den minder rigtig meget om den klassiske ris a la mande. Du finder også en anden version, en chia a la mande med mango. Den er bare mega lækker både som morgenmad og dessert!

Morgenmad eller dessert…

Egentlig blev den lavet som en julet udgave af vores almindelige chiapudding eller chiagrød (kært barn mange navne). Og jeg siger dig, det var et syn for guderne, da den blev serveret for min måbende mand. Han nåede da også lige at tænke, at nu rabler det da for hende – ris a la mande til morgenmad – ej det går da ikke!

Men jo, det går – og det fungerer simpelthen så fint, at vi spiser den her i december som både morgenmad (i stedet for den traditionelle chiagrød) og som dessert. Så slipper jeg for at koge den ene portion risengrød efter hinanden – og den her ligger meget bedre i maven.

Low carb….

Nu kan der være mange grunde til, at man vælger at spise low carb. Jeg er ikke en “rigtig” lchf’er, for jeg spiser faktisk lidt af hvert. MEN jeg vil stadig gerne spare mest muligt på både sukker og stivelse, så derfor kigger jeg altid efter low-carb-løsninger, når jeg laver nye opskrifter.

Samtidig jeg vil også gerne spise sunde fedtkilder, dvs. helst ikke for meget bacon osv. Derfor spiser jeg primært sunde fedtkilder fra nødder, avocado, olivenolie og fed fisk.

Så hos mig frådses der så ikke i bacon, smør og fløde – sorry, men det tror jeg simpelthen ikke kan være godt for noget – eller nogen. Hverken vores kroppe eller planeten for den sags skyld.

Men ok, det er jo lidt svært helt at undgå fløden med mindre man vælger en vegansk udgave. De er forøvrigt blevet rigtig gode, men det er som med alt andet et spørgsmål om smag og behag. Så hvis du foretrækker en almindelig fløde, så vælger du den og foretrækker du en vegansk, så går du med den. Begge dele fungerer fint.

Vild med lchf….?

Vil du også gerne spare på stivelse og kulhydrater, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre lchf-venlige opskrifter. Du finder også enkelte keto-opskrifter herinde under fanen LOW CARB. Herunder kommer der nogle direkte links til nogle af mine mest populære lchf/keto opskrifter:

Kylling og blomkålsris i spicy tomatsauce og ostegratinering

Fathead pizza – low carb

Blomkålspizza med pære og parmaskinke

Rodfrugt quesadillas 

Ostegratineret kyllingegryde 

LCHF Vaniljeis med jordbærswirl

Spaghetti squash lasagne | LCHF

Rodfrugt tortilla med hakkebøf

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften – den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Chia a la mande | Chia alamande

Sund og fantastisk lækker chia alamande
Ret Dessert, jul, KETO, LCHF, Morgenmad
Keyword chia, chiagrød, chiapudding, fløde, jul, kirsebærsauce, vanilje
Antal 4 små glas
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 spsk chiafrø
  • 2.5 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 1/2 tsk vaniljepulver (du kan også bruge korn fra 1/2 stang vanilje)
  • 1 håndfuld smuttede mandler - grofthakkede eller som splinter
  • 2-2.5 dl piskefløde - pisket til flødekum
  • Kirsebærsauce evt en sukkerfri variant

Sådan gør du

  • Bland chiafrø og mandel/kokosmælk aftenen forinden og stil den tildækket i køleskabet.
  • Næste dag pisker du fløden til let skum, smutter mandlerne og hakker dem groft eller anvender mandelsplinter.
  • Smag chiagrøden til med dit foretrukne sødemiddel og vanilje.
  • Vend derefter de grofthakkede mandler/mandelsplinter i og vend tilsidst med løs hånd flødeskummet i, så luften ikke slåes ud af skummet.
  • Stil den på køl indtil den skal serveres.
  • Server gerne i små fine glas, hvor du starter med at lægge en skefuld kirsebærsauce i bunden, herefter et par skefulde chia a la mande og så igen lidt kirsebær og mandelsplinter på toppen.
    Stil den resterende sauce med ind på bordet i en fin skål eller kande, så alle selv kan forsyne sig med ekstra kirsebærsauce.

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.