Chiapudding – grundopskrift på chiagrød

Sundt og lækkert…

Jeg er meget glad for at spise chiapudding til morgenmad. Den smager fantastisk samtidig med at den gir mig en god mæthedsfølelse, der holder sig længe.

Derudover indeholde chiafrøet en lang række fremragende egenskaber, som:

  • Kostfibre
  • Omega 3-fedt
  • Proteiner
  • Kalk
  • Antioxidanter

Derfor er det lille bitte frø med til at forebygge hjerte-karsygdomme og knogleskørhed, der er særdeles vigtig for kvinder i overgangsalderen og de mange kostfibre stabiliserer blodsukkeret og styrker fordøjelsen og sidst men ikke mindst modvirker de mange antioxidanter de hyppige infektioner, mange kvinder også plages af i overgangsalderen.

Jeg laver min chiapudding om aftenen og stiller den på køl natten over. Ofte laver jeg en lidt større portion, så der er til et par dage og jeg bruger altid denne opskrift, der svarer til een portion:

  • 2 spsk økologiske chiafrø (økologiske fordi jeg gerne vil undgå pesticider)
  • 1.5 dl cheesy kokos
  • 0.5 dl plantemælk eller alm mælk, hvis du er mælkedrikker

Jeg veksler lidt mellem at toppe med hjemmelavet syltetøj uden sukker. og eller nøddegranola. Kan du tåle toppings fra Bodylab er det også en mulighed – men pas på, de er hårde mod maven.

TIP: Chiapudding kan du også bruge som et sundt alternativ til dessert.

Velbekomme

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.