Chili Con Carne med sorte bønner og mørk chokolade

Chili con carne
Chili con carne

Chili con carne

De retter, der altid hitter i familien er de mexicanske – og især chili con carne. Derfor var det også en af de første opskrifter, der blev lagt ind på bloggen, dengang jeg startede den. Nu trænger den til en update og nye fotos.

Min chili con carne laves med hakket oksekød, 2 slags bønner, tomater og mørk chokolade. Ofte serverer jeg den sammen med løse ris, tortilla chips, salsa og guacamole. Guacamole.

For at få lidt ekstra grønt ind i chili con carnen, kan du lige som jeg, servere den toppet med revne gulerødder, halverede cherrytomater, avocado, snackpebre og lynsyltede rødløg.

Du kan nemt bruge opskriften som fyld i tortillas eller små tacoskaller, som vist på fotoet nedenfor.

Er du ikke vild med oksekød, så kan du bruge kyllingekød i stedet eller helt undlade kødet og i stedet lave en chili sin carne.

Vild med mexicansk mad…?

Er du også vild med det mexicanske køkken, så vil du måske have lyst til at afprøve nogle af mine andre mexicanske opskrifter.

Her får du nogle direkte links:

Tortillas – nem opskrift på store bløde tortillas

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt

Chili sin carne – nem vegetarisk opskrift med chokolade

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food

Mexicansk nachospande med oksekød

Pico de gallo | Mexicansk salsa

Chili con carne
Chili con carne

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion og på den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der kommer herind på selve bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, så er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Opskriften kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Chili con carne

Dejlig opskrift med 2 slags bønner, mørk chokolade og masser af grønt
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Køkken mexicansk
Keyword chili con carne, chiligryde, mexicansk
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 stort gult løg eller 2 bananskalotteløg - fintsnittet
  • 2 fed hvidløg - fintsnittet
  • Evt 2-3 stk syltede jalapenõs - fintsnittede
  • 1-2 stk røde snackpebre - groftsnittede
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • 2 store spsk tomatpure
  • 1 dåse kidneybønner - drænes for væde
  • 1 dåse sorte bønner - drænes for væde
  • 2-3 stykker mørk chokolade 70%
  • 2 tsk røget paprika
  • 1-2 tsk stødt spidskommen
  • Lidt cayennepeber eller chiliflager
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Som topping/tilbehør

    • 4 portioner løse ris kogt efter anvisning på pakningen
    • 1-2 stk modne avocado skåret i både
    • 2 stk gulerødder - fintrevne
    • Lidt tortillachips
    • Lidt bredbladet persille eller koriander
    • Lidt orange eller gul mini snackpeber skåret i tynde skiver
    • Lidt sorte sesamfrø som drys
    • 1 stk lime skåret i både

    Sådan gør du

    • Varm olivenolie op i en stor gryde/pande og steg løgene klare.
    • Tilføj det hakkede oksekød og brun det godt igennem inden du tilsætter de fintsnittede hvidløg.
    • Herefter tilføjer tomatpure og lader den stege med et minutes tid inden du tilføjer de tørrede krydderier og herefter de flåede, hakkede tomater.
    • Lad det simre 15 minutter hvorefter de sorte bønner og kidneybønnerne tilsættes og retten smages til med mørk chokolade, salt og friskkværnet peber.
      Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag. Skal chili con carnen serveres for børn, så pas på den ikke blir for stærk!
    • Pynt den færdige chili con carne med bredbladet persille og server med revne gulerødder, limebåde, syltede rødløg, snackpebre, avocadobåde, creme fraiche, salsa, guacamole og sprøde tortilla chips
    • Rigtig god fornøjelse!

    Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.