Chili con carne

En skøn ret jeg altid laver en ekstra portion af, så der er nem mad i fryseren til en travl dag. Du kan selv justere op og ned på stærkhedsgraden og spiser du ikke kød, kan du blot udelade det hakkede kød.

Du skal bruge følgende:

  • Evt 500 gram hakket oksekød (kan udelades)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (eller flere hvis du er vild med hvidløg – hakkes)
  • Et par syltede jalapeños (finthakkede)
  • 2 peberfrugt (grofthakkede)
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 mørk øl
  • 1 dåse kidneybønner (drænet og skyllet)
  • 1 dåse sorte bønner (drænet og skyllet)
  • Nogle stykker mørk chokolade (minimum 70%)
  • Bredbladet persille eller koriander (hakket)
  • Vand
  • Krydderier: Røget paprika, chiliflager, støds spidskommen, cayennepeber, flagesalt og friskkværnet peber

Sådan her gør du:

  1. Hvis du bruger kød, så svitser du det i lidt olie i en stor gryde.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, krydderier og peberfrugterne og sauter.
  3. Tilsæt lidt øl.
  4. Tilsæt de flåede tomater.
  5. Vurder om der evt. skal tilsættes lidt vand.
  6. Kog retten igennem og lad den reducere lidt i ca 45 minutter.
  7. Tilsæt kidneybønner og sorte bønner.
  8. Lade det hele koge videre i ca 15 minutter.
  9. Tilsæt chokoladen og rør den ud i retten.
  10. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  11. Juster med mere af de varme krydderier alt efter hvor stærk du vil have retten skal være.
  12. Mangler retten syre, kan du tilsætte lidt limesaft.

Server med reven cheddarost, avocadoskiver og finthakkede krydderurter f.eks. bredbladet persille eller koriander.

Prøv at lave de skønne fladbrød på sød kartoffel og server dem til – smager himmelsk!

Opskriften på hvordan du laver de lækre rodfrugtchips finder du lige her