Som du nok har opdaget, er vi ret glade for kylling her hos os. Fisk og kylling er vores primære proteinkilder skarpt forfulgt at planteproteinerne.
I denne lækre chiligryde har jeg brugt det jeg kalder snyde pulled chicken. Ja, snyde fordi kyllingebrysterne ikke har stået ved lav temperatur 3 timer i ovnen. I stedet er de kogt i 25 minutter, hvorefter jeg som vanligt har trukket kødet i strimler med en gaffel.
Chiligryde, chili med kylling og quinoa
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til at lave snyde pulled chicken
- 600 gram kyllingebryster (3-4 stk)
- Ca. ½ ltr vand
- 1 stk bouillonterning
Det skal du bruge til saucen:
- 2 spsk olivenolie til stegning
- 2 stk alm løg – fintsnittet
- 4 fed hvidløg eller 1 solohvidløg – fintsnittet
- 1 stk stor rød peberfrugt – snittet i strimler
- ½ stk rød chili
- 100 gram karrypaste
- 2 tsk sød paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 dåser hakkede, flåede tomater
- 1 stk bouillonterning
- Evt 1 spsk rørsukker
Topping:
- 1 stk avocado skåret i skiver
- 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
- 1 stk gul peberfrugt skåret i tern
- ½ stk rød chili skåret i tynde skiver
- 1 stk rødløg skåret i fine både
- Lidt creme fraiche 38%
- Lidt bredbladet persille
- Evt. 1 minidåse quinoa, kikærter eller sorte bønner (færdigkogt)
Instruktioner
- Start med at sætte kyllingen over. Læg kyllingerne ned i en gryde og fyld vand på, så det netop dækker og læg en bouillonterning derned.Bring vandet i kog, sænk temperaturen, så det blot småkoger, sæt låg på og lad det simre i 25-30 minutter.
- Imens laver du resten klar.
- Varm olien op i en pande, der kan komme i ovnen og steg løg, hvidløg, chili og de røde peberfrugter indtil løgene er blanke.
- Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minuts tid til de begynder at dufte dejligt.
- Tilsæt nu de hakkede, flåede tomater og 1 bouillonterning. Rør rundt og lad det simre nogle minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og tilføj om nødvendigt ekstra krydderier.TIP: Tomater fra dåse har meget forskellig kvalitet. Mangler de smag, er tomaternes bedste ven rørsukker. Der skal kun ganske lidt rørsukker til for at smagen bliver rundere og dybere.
- Lad det småsimre imens du river de færdige kyllingebryster i trævler med to gafler.
- Tilsæt kyllingekødet og rør rundt, så kylling og sauce fordeles.
- Toppings stilles med ind på bordet i små skåle, så hver enkelt selv kan sammensætte sin mad.Tip: Er du ekstra sulten, så tilføj gerne en dåse færdigkogte quinoa, kikærter eller sorte bønner.
- Rigtig god fornøjelse – og laver du min opskrift, så husk #MAJSPASSION, hvis du deler din mad på de sociale medier.
På den måde, kan man fint lave mad med pulled chicken – også på en travl hverdag. Du kan nemlig tilberede resten af måltidet imens kyllingerne koger – så er der super lækker aftensmad på næsten 30 minutter…..
Flere lækre opskrifter….
Er du vild med lette kyllingeretter, så er de her opskrifter måske lige noget for dig.
Kyllinge kødboller i spicy kokossauce
Stegt kylling i kokos-ingefærsauce
…..og mange flere, hvis du kigger ind under fanen med opskrifter med kylling.
Opskriften på chiligryde med kylling og quinoa, kommer her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!