Choko-rug af rugbrødsrester
Chokorug lavet af rugbrødsrester er en genial måde at anvende de kedelige rugbrødsrester, der ellers ofte ender i skraldespanden. De er super lækre som en snack eller i madpakken – og så er de virkelig nemme at lave.
Du skal bruge følgende:
- 250 gram rugbrød
- 250-300 gram vand (varierer efter brødets tørhedsgrad)
- 50-100 gram mørk chokolade
- 1 dl havregryn eller hvedemel
- Topping: Hvid sesam eller chiafrø
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Udblød rugbrødet i vandet i en time og gerne længere tid. Blir blandingen for tør, så tilsæt lidt ekstra vand.
- Mos blandingen til en ensartet masse.
- Tilsæt havregryn eller hvedemel
- Hak chokoladen og tilsæt den rugbrødsmassen.
- Form 8 – 10 små boller (brug gerne en ske)
- Læg dem på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i ca 15 minutter
Få opskriften på rugboller med spinat lavet af rugbrødsrester lige her
Rigtig god fornøjelse!