Choko-rug af rugbrødsrester

Chokorug lavet af rugbrødsrester er en genial måde at anvende de kedelige rugbrødsrester, der ellers ofte ender i skraldespanden. De er super lækre som en snack eller i madpakken – og så er de virkelig nemme at lave.

Du skal bruge følgende:

  • 250 gram rugbrød
  • 250-300 gram vand (varierer efter brødets tørhedsgrad)
  • 50-100 gram mørk chokolade
  • 1 dl havregryn eller hvedemel
  • Topping: Hvid sesam eller chiafrø

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Udblød rugbrødet i vandet i en time og gerne længere tid. Blir blandingen for tør, så tilsæt lidt ekstra vand.
  3. Mos blandingen til en ensartet masse.
  4. Tilsæt havregryn eller hvedemel
  5. Hak chokoladen og tilsæt den rugbrødsmassen.
  6. Form 8 – 10 små boller (brug gerne en ske)
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir
  8. Bag dem i ca 15 minutter

Få opskriften på rugboller med spinat lavet af rugbrødsrester lige her

Rigtig god fornøjelse!