Chowder med bagt blomkål | Nemt, sundt og lækkert

Chowder med bagt blomkål…

Chowder er traditionelt en sød, tyk og cremet majssuppe med oprindelse i New England. Som med så meget andet, findes der et hav af opskrifter på chowder, men fælles for dem er, at de tyknes med mel.

Jeg har her lavet en langt sundere udgave, hvor den lækre cremede smag er opnået med bagt blomkål. Når blomkål bages, får du en virkelig lækker nøddeagtig smag, der gør sig rigtig godt i f.eks. suppe.

Der er heldigvis mere og mere fokus på vegetarisk mad – eller i hvertfald et ønske om, at der spises mindre kød. Derfor er selve chowder’en vegetarisk. På den måde bestemmer du selv, om din chowder skal tilføjes kød. Det kan være i form af topping med sprødristet parmaskinke eller bacon. Du kan også gøre som i New England – tilføje muslinger eller f.eks. laks.

Vil du se mere…?

Er du også vild med suppe, så skulle du prøve nogle af mine andre opskrifter. Det kunne være bagt tomatsuppe, der lige som den her suppe, opnår en fantastisk dyb og lækker smag pga de bagte grøntsager. Du kan også prøve min spicy Mexicanske Taco Suppe, Thaisuppen med kokosmælk og kylling eller hvad med en skøn curry suppe med kyllinge-kødboller.

Vil du se alle mine suppe-opskrifter kan du skrive “suppe” i søgefeltet.

Jeg elsker at følge med, så hvis du laver mine opskrifter, blir jeg glad, hvis du tagger mig på Instagram med enten @majspassion eller #Majspassion.

Du kan også følge mig på Instagram eller Pinterest. Så kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Opskriften på den lækre Chowder med bagt blomkål kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Chowder med bagt blomkål

Sund og lækker chowder med bagt blomkål og dejlig topping.
Grundopskriften er vegetarisk. Du vælger selv om toppingen skal indeholde animalsk protein f.eks. i form af sprødstegt parmaskinke eller bacon - eller om du vil gå all-in og tilføje skaldyr eller f.eks. laks.
Ret Aftensmad, Hovedret, Suppe, vegetarisk
Keyword bagt blomkål, blomkål, majs, suppe
Antal 4 portioner
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk blomkål - skåret i skiver
  • Lidt olivenolie
  • 1 stk alm løg - groftsnittet
  • 3 fed hvidløg - groftsnittede
  • 150 gram majs (frisk, frost eller dåse)
  • 2 dl kokosmælk - fuldfed
  • 4 dl grøntsagsbouillon (evt 4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon)
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • Evt lidt chiliflager, hvis du ønsker en lidt stærkere chowder

Topping:

  • Lidt af de bagte blomkål
  • Lidt mandelflager - gerne ristet på en tør pande
  • Lidt frisk timian
  • Lidt god olivenolie

Sådan gør du

  • Blomkål chowder
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Skær blomkålet i tynde skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Dryp med olivenolie og bag i ca 1/2 time til blomkålen er mør og kanterne er begyndt at blive gyldenbrune.
    Lav imens resten af suppen klar.
  • Varm lidt olivenolie op i en pande eller gryde og sauter først løg indtil de er klare og tilsæt herefter hvidløg. Sauter et par minutter.
  • Tilsæt herefter majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge et par minutter.
  • Hæld FORSIGTIGT blandingen op i et blenderglas og tilføj de bagte blomkål. Husk at holde et par af de fineste skiver tilbage. Dem skal du bruge som topping på den færdige suppe.
  • Sæt låg på blenderen og start på laveste hastighed, så du ikke risikerer at brænde dig.
    Husk at en chowder skal være tyk og chunky, så du behøver ikke blende den helt glat.
  • Fordel i smukke skåle og læg et lille stykke bagt blomkål på toppen sammen med skivede mandler, frisk timian og dryp med lidt god olivenolie.
  • Server suppen rygende varm evt med lidt goft brød ved siden af.
  • Tip: Du kan tilføje sprødstegt parmaskinke eller bacon og du kan også gå all-in og tilføje skaldyr eller laks.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Blomkåls chowder

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.