Citronkylling

Med kartofler og kikærter…..

Ofte er det enkle det allerbedste – og sådan er det også med den her opskrift. Den er super enkel og så passer den stort set sig selv, når den er kommet i ovnen.

Jeg kan godt lide, når mit kød får en fin gylden stegeskorpe. Derfor steger jeg mine kyllingestykker på en pande, der kan gå i ovnen bagefter. Betyder stegeskorpen og den fine gyldne farve ikke noget for dig, kan du bare putte kyllingestykkerne direkte i ovnen. Så blir det hele bare endnu lettere.

Godt køkkengrej og lækre krydderier….

Ligesom jeg køber mad af høj kvalitet, holder jeg også af at investere i rigtig godt og gedigent køkkengrej. Noget der kan klare mosten og som holder år efter år.

Ja, det koster lidt mere i anskaffelse, men til gengæld kan man glæde sig over kvaliteten, hver eneste gang man bruger det – og tingene blir virkelig brugt i stedet for at stå og samle støv bagest i skabet.

Sådan har jeg det især med mine gryder og pander fra det franske firma @DeBuyer. Jeg plejer at sige, at jeg ikke behøver træne med vægte, for mine gedigne pander vejer godt til – der er gods i dem og de er ganske fantastiske!

Krydderier er en anden ting, der vægtes meget højt og jeg er lige så kræsen med at købe kvalitetskrydderier, som når jeg udvælger mit kød hos slagteren. Du vil se, at jeg i stort set alle opskrifter nævner krydderier fra firmaet @EpicSpice – og det med god grund. De leverer simpelthen bare de bedste krydderier, man kan tænke sig. I starten tænkte jeg, at det var da en pæn pris for sådan en dåse krydderier, men fandt hurtigt ud af, at jeg for det første brugte meget mindre end tidligere og så var der bare kvalitet for alle pengene. Et svært vanedannende krydderi – så er du advaret!

Opskriften kommer nedenfor – rigtig god fornøjelse!

Citronkylling med kartofler og kikærter

Sundt, nemt og virkelig lækkert!
Ovnbagt kylling med kartofler og kikærter overhældt med en skøn citronmarinade.
Ret gæstemad, Hovedret, ovnmad
Keyword citron, kartofler, kikærter, kylling, ovnbagt
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster - skåret i halve
  • 400 gram små nye kartofler
  • 2 stk bananskalotteløg - skåret i både
  • 2-3 stk forårsløg - groftsnittede (endelig så meget af det grønne med som muligt)
  • 1 lille dåse kikærter - drænede
  • 4 fed hele hvidløg uden skal
  • 1 stk økologiske citron skåret i skiver
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille - groftsnittet - til pynt
  • 1 håndfuld mandler til pynt - grofthakkede (skal endelig ikke smuttes)

Til marinaden:

  • 4-5 spsk olivenolie
  • 1 stk økologisk citron - saft og skal (fintrevet)
  • 1 spsk Rotiseserie Chicken rub fra @EpicSpice eller lav din egen blanding af: Røget paprika, chipotle chili, timian og oregano
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til med)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Steg kyllingestykkerne på en varm pande der kan gå i ovnen. De skal ikke gennemsteges, men blot opnå stegeskorpe og en fin gylden overflade.
  • Fordel de halverede kartofler, løg, de hele hvidløg og forårsløg i bradepanden imellem kyllingestykkerne og pisk marinaden sammen. Hæld den henover. Dæk med staniol.
  • Stil panden ind i den varme ovn i ca 30 minutter.
  • Tag panden ud og tilsæt nu de drænede kikærter og citronskiverne. Stil panden tilbage i ovnen UDEN folie, indtil kartoflerne er møre og kødet er gennemstegt.
    HUSK: Kylling skal altid gennemsteges. Er du i tvivl, så prøv med en kødnål - saften skal være helt klar.
  • Tag panden ud og drys med bredbladet persille og mandler.
    Vi spiser en helt enkel grøn salat ved siden af.
  • Rigtig god fornøjelse!