Citronmarineret kylling med små kartofler

Sundt, nemt og virkelig lækkert….

I dag får du endnu en lækker kyllingeopskrift. Denne gang een der passer sig selv i ovnen. Det må være svaret på den perfekte hverdagsmad!

Har du tid, kan du med fordel marinere kyllingerne aftenen i forvejen, putte dem i en zip-lock pose og lægge dem på køl indtil du dagen efter vil lave opskriften. På den måde, får marinaden bedre mulighed for at trænge ind i kyllingekødet – og det kan du altså smage!

Har du ikke lige fået marineret kyllingerne i forvejen, så fortvivl ikke. Din aftensmad kommer alligevel til at smage skønt.

Rigtig god fornøjelse!

Citronstegt kylling med små kartofler

Skøn ovnret med citronmarineret kylling og små kartofler. Den perfekte hverdagsmad til hele familien.
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Keyword citron, kartofler, kylling, marinade
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4-6 store kyllingeoverlår
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 stort bananskalotteløg - fintsnittet
  • 2 spsk fintrevet citronskal fra økologisk citron
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 tsk Chipotle Honey Rub fra Epic Spice eller lav dit eget blend af røget paprika, løgpulver, timian og chipotle chilipulver
  • 500 gram små fine kartofler, vasket og skåret i halve eller kvarte
  • 1 spsk friske timianblade
  • 1-2 stk økologiske citroner skåret i fine skiver
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks bredbladet persille - groftsnittede
  • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

Sådan laver du marinaden:

  • Olie piskes sammen med revet citronskal, citronsaft, knust hvidløg, de tørrede krydderier og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  • TIP: Har du tid, kan du med fordel lægge kyllingeoverlårene i en plasticpose og overhælde dem med marinaden. Lad dem gerne trække natten over på køl.
  • Har du ikke tid til at marinere overlårene før tilberedning, følger du opskriften herfra:
  • Læg kylling, løg og kartofler i en stor skål/fad og overhæld dem med marinaden. Vend det hele grundigt rundt med hænderne, så alle flader bliver dækket af marinaden.
  • Hæld det hele incl marinaden over i en bradepande foret med bagepapir. Vend skindsiden opad og dæk med staniol. Sæt det ind i en 225 grader varm oven i ca 30-40 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
    TIP: Tjek evt med en kødnål, hvor saften skal være klar.
  • Tag bradepanden ud af ovnen og fjern staniolen. Fordel citronskiverne hen over kyllingerne og giv et ekstra drys flagesalt og friskkværnet peber inden bradepanden igen sættes ind i ovnen. Gerne under grillfunktionen indtil kyllingekødet blir sprødt og lækkert - men pas på det ikke brænder på.
  • Tag bradepanden ud af ovnen og lad retten hvile 5-10 minutter. Pynt med friske krydderurter og server med en dejlig grøn salat og evt et godt stykke brød til.
  • Rigtig god fornøjelse!