Cobb Salad – amerikansk salat med kylling, bacon og avocado

Lækker måltidssalat

Har du rejst i USA, er du sikkert stødt på Cobb salad. Cobb salad er en klassisk amerikansk salat fyldt med grønne salatblade, saftig kylling, sprød bacon, avocado, hårdkogte æg, tomater, rødløg og ost.

Cobb salad

Vær den første til at vurdere!
Klassisk amerikansk salat med grønne salatblade, saftig kylling, sprød bacon, avocado og meget mere.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Cobb salad:

  • 2 stk kyllingebryst stegt og skåret i skiver
  • Lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og røget paprika
  • 150 gram bacon i skiver – stegt og brækket i mindre stykker
  • 2-3 stk æg – hårdkogte og delt i både
  • 2 stk hjertesalat – groftskåret (anden salat kan naturligvis også anvendes, men hjertesalat er bare bedst)
  • 1 stk stor avocado skåret i både
  • 1 stk rødløg skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater skåret i kvarte
  • Lidt fetaost eller blåskimmel – smuldret i mindre stykker

Ranch dressing:

  • ½ dl mayonnaise – jeg bruger Hellmanns
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk purløg – fintsnittet
  • 1 spsk bredbladet persille – fintsnittet
  • ¼ tsk løgpulver
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Start med at stege baconskiverne på en tør pande til de er sprøde og gyldne.
    Læg dem over på lidt køkkenpapir til de skal bruges.
    Vask ikke panden af, da baconresterne gir dejlig smag til kyllingen.
  • Steg kyllingebrysterne i lidt olivenolie. Krydre dem med flagesalt, friskkværnet peber og røget paprika.
    Stil dem til side og lad dem køle lidt af imens resten af salaten tilberedes.
  • Kog 2-3 æg – de skal være hårdkogte. Pil dem og skær dem i både.
  • På et stort fad lægges en bund af groftsnittet hjertesalat
  • Skær de stegte kyllingebryster i skiver og læg dem oven på salaten sådan at de ligger samlet hvert bryst for sig.
  • Skær rødløget i tynde skiver og fordel den sammen med avocadoskiverne i små grupper.
  • Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte alt efter deres størrelse og fordel også dem på salaten, men sådan at de ikke bliver blandet sammen med rødløgene og avocadoskiverne.
  • De hårdkogte æg skæres i både, der også placeres lidt hist og her, hvor der er plads.
  • Drys med den sprødstegte bacon, der er brækket i mindre stykker.
  • Slut af med at fordele feta eller blåskimmel brækket i mindre stykker henover.
  • Server f.eks. med den foreslåede ranchdressing og lidt lækkert focacciabrød.
  • Ranchdressingen røres sammen og smages til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Opbevar dressingen på køl indtil den skal bruges.
    Ønsker du en tyndere dressing kan du tilsætte en lille smule mælk eller koldt vand indtil dressingen opnår den helt rigtige konsistens.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Er du glad for blåskimmel ost, er det perfekt, men ellers så prøv en dejlig feta.

Cobb salad er en rigtig måltidssalat, der både smager fantastisk og mætter godt og længe.

En Cobb salad blandes ikke sammen, som vi ellers har for vane at gøre med vores salater. I stedet serveres den på et fad, hvor de enkelte ingredienser ligger ved siden af hinanden eller i hvertfald så man kan se de forskellige dele.

Dressings….

Med hensyn til vald af dressings, er der flere muligheder. Jeg er ret vild med en ranchdressing som jeg synes passer perfekt til Cobb salad. Opskriften på ranchdressing får du sammen med opskriften på Cobb salad.

Vil du prøve nogle andre dressings, har jeg her et par forslag, som du kan prøve:

Dressing med honning og friske krydderurter

Krydderurte dressing

Dressing med rosmarin og honningdijon

Esdragon dressing

Er du ikke vild med dressings, kan du fint dryppe salaten med lidt god olivenolie. Det bruger jeg ofte og det fungerer rigtig godt.

Forslag til tilbehør….

En cobb salad er i sig selv meget mættende, så du behøver ikke meget tilbehør. Men lidt godt brød er altid en succes.

Jeg bager med jævne mellemrum focacciabrød, som jeg putter i fryseren. Så er der altid lækkert brød, der blot skal lunes i ovnen før det er klar til servering. Opskriften på jeg her linker til, kræver ingen æltning. Dejen skal blot røres sammen og stilles på køl natten over. Dagen efter hældes dejen i en bradepande eller gryde, dryppes med olivenolie og pyntes med flagesalt og frisk rosmarin.

Andet lækkert tilbehør er små oliven der lægges i en lille skål sammen med fetatern og overhældes med en god olivenolie og krydres med friskkværnet sort peber.

Vild med lækre salater….?

Hvis du lige som jeg, er vild med lækre salater, vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre salat-opskrifter:

Kartoffelsalat med friske ærter

Kyllingespyd med marineret pastasalat

Melon caprese salat

Bagt tomatsalat med burrata

Lun kartoffelsalat med asparges og slikærter

Rødkålssalat med frugt og bær

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments