Coleslaw med spidskål

Coleslaw med et tiltrængt twist…

Jeg er normalt ikke særlig vild med coleslaw, der efter min bedste mening ofte er en ret kedelig og fad affære. Eller også er det bare mig, der har været uheldig…..jeg har i hvertfald aldrig lavet en coleslaw før, netop fordi jeg ikke syntes det var umagen værd.

MEN så lod jeg mig lokke til at lave en virkelig loaded burger med pulled pork og “hele svineriet” som sønnike sagde. Og “hele svineriet” indebar så også den her coleslaw…..

Coleslaw med spidskål

Vær den første til at vurdere!
Lækker coleslaw lavet på rød spidskål. En coleslaw med et velfortjent twist og smæk på både farver og smag.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 lille spidskål (du kan bruge både rødt og grønt) – meget fintsnittet (Brug gerne et mandolinjern)
  • 4 stk gulerødder – fintrevet
  • 1 stk mellemstort sødt løg (eller gult løg) – fintrevet

Marinaden:

  • 2 spsk Sød sennep f.eks. French's Classic Yellow (Dijon sennep er alt for stærk! Så den må du endelig ikke bruge.)
  • Ca. ½ dl Æblecidereddike
  • 2 spsk Rørsukker
  • 1 nip flagesalt
  • Godt med friskkværnet peber
  • 1/2-1 tsk stødt spidskommen (hold lidt tilbage og smag marinaden til og tilsæt lidt mere spidskommen, hvis du synes)

Dressing til den færdige spidskålsslaw

  • 4 store spsk creme fraiche 18%
  • 2 store spsk Mayonnaise (jeg bruger Hellmann's classic) (Det blir ekstra lækkert hvis du laver din egen mayonnaise)
  • 2 tsk rørsukker
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld pinjekerner (til pynt)
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille

Instruktioner

Start med at marinere grøntsagerne:

  • Pisk marinaden sammen og snit og riv gulerødder, rød eller grøn spidskål og løget meget fint evt på et mandolinjern. Put det hele i en stor plasticpose og masser marinaden godt rundt. Stil på køl og lad det trække, gerne 1 time.
    TIP: Du kan imens klargøre dressingen, riste pinjekernerne og hakke den bredbladede persille fint, så er det klaret.
  • Når grøntsagerne er færdige med at trække, presser du den overskydende marinade ud af posen. Jeg trykker blot grøntsagerne sammen og hælder væden ud i vasken. Det er det letteste.

Ristede pinjekerner:

  • Ristede pinjekerner: Hæld pinjekernerne ud på en tør pande ved middelhøj varme. Lad dem riste igennem og tage en smule farve, men uden at brænde på. Det tager ganske få minutter. Lad dem køle af inden de bruges på pynt på den færdige spidskålsslaw

Sådan laver du din spidskålsslaw:

  • Rør dressingen sammen og smag den til. Juster med salt og friskkværnet peber. Dressingen skal være cremet og let sødlig.
  • Vend den sammen med de marinerede gulerødder, spidskål og løg og læg den på et fad eller i en skål. Pynt med fintsnittet bredbladet persille og ristede pinjekerner.
  • TIP: Spis den som et lækkert tilbehør til kylling og kødretter eller som topping i loaded pulled pork burgers.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Det er der kommet en rød spidskålsslaw ud af, med spark på både smag og farver – og den er VILDT lækker!

Det blir i hvertfald en slaw, der fremover blir lavet flere gange om året og da særligt, når menuen står på pulled pork burgers.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments