Cremet pasta med kylling og grønt – hurtig pastaret

Cremet og lækker pasta med kylling og grønt - nem hverdagsret
Cremet pasta med kylling og grønt

Cremet pasta med kylling og grønt

Den her pastaret er både nem og lækker – og virkelig hurtig. Perfekt til både hverdag, men også i week-enden, når tiden skal bruges til andet end i køkkenet.

Har du nogle grøntsager liggende, der trænger til at blive brugt, så kan du sagtens snitte dem fint og bruge dem som ekstra fyld i pastaretten.

Er du vild med bacon, så er det oplagt at stege den godt af og herefter bruge stegeresterne til at svitse kyllingestykkerne i. Jeg har valgt at undlade den, da jeg bruger en stor dåse fuldfed kokosmælk til at give saucen den perfekt cremede konsistens.

Flere lækre pastaopskrifter

Blev du vild med opskriften på cremet pasta med kylling og grønt…? Så vil du helt sikkert også blive glad for mine andre opskrifter, hvor der både indgår kylling og pasta.

Herunder får du nogle direkte links, som jeg håber, du vil have lyst til at udforske:

Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt

Pasta med kylling og grønt i cremet tomatsauce

Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Kylling og pasta i rød pestosauce

Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad

Kyllingespyd med marineret pastasalat

Og så finder du flere opskrifter med lækker pasta, når du under opskrifter kigger på fanen pasta.

Cremet pasta med kylling og grønt - nem paastaret

Super nem og super hurtig pastaret med saftige kyllingestykker, grønt og en skøn cremet sauce.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword fløde, kokosmælk, kylling, parmesan, pasta, pastaret
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pakke tørret tagliatelle pasta (ca 400 gram) Evt mere hvis i er godt sultne
  • 400 gram kyllingefilet Eller kyllingebryst skåret i strimler
  • 2 stk rødløg eller bananskalotte - fintsnittede
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 store tsk rød karry paste
  • 2 store spsk soltørrede tomater i olie (dræn olien fra) - grofthakkede
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 ml) Du kan fint bruge fløde
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, oregano og timian eller basilikum - fintsnittes
  • Lidt friskrevet parmesan (som drys)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • Lidt Piment D'espelette chilipulver til at smage til med
  • 1 håndfuld cherrytomater - halverede

Sådan gør du

  • Sæt en gryde vand med salt over og kog pastaen efter anvisning på posen. Den skal gerne være klar samtidig med at selve kyllingen og saucen er klar.
    NB: Det er VIGTIGT at pastaen kun er kogt al dente - dvs har en smule bid
  • Varm lidt olivenolie op i en stor pande og steg kyllingestrimlerne grundigt igennem.
  • Tilføj den røde karry paste og lad den stege med ganske kort inden du tilføjer løg. Vend det rundt og lad det stege et minuts tid.
  • Tilføj nu de soltørrede tomater og kokosmælken/fløden.
  • Vend det hele godt sammen og lad det småsimre til sauen koger lidt ind.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt chilipulver.
  • Læg den færdige pasta med det vand der hænger ved over i saucen og vend det godt sammen.
  • Drys med de friske krydderurter, riv lidt parmesan henover og top med halverede cherrytomater og et godt drys friskkværnet peber.
  • Rigtig god fornøjelse!
Cremet pasta med kylling og grønt
Cremet pasta med kylling og grønt
Cremet pastaret med kylling og grønt
Cremet pastaret med kylling og grønt

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.