Cremet pasta med kylling og grønt – hurtig pastaret
Cremet pasta med kylling og grønt
Den her pastaret er både nem og lækker – og virkelig hurtig. Perfekt til både hverdag, men også i week-enden, når tiden skal bruges til andet end i køkkenet.
Har du nogle grøntsager liggende, der trænger til at blive brugt, så kan du sagtens snitte dem fint og bruge dem som ekstra fyld i pastaretten.
Er du vild med bacon, så er det oplagt at stege den godt af og herefter bruge stegeresterne til at svitse kyllingestykkerne i. Jeg har valgt at undlade den, da jeg bruger en stor dåse fuldfed kokosmælk til at give saucen den perfekt cremede konsistens.
Flere lækre pastaopskrifter
Blev du vild med opskriften på cremet pasta med kylling og grønt…? Så vil du helt sikkert også blive glad for mine andre opskrifter, hvor der både indgår kylling og pasta.
Herunder får du nogle direkte links, som jeg håber, du vil have lyst til at udforske:
Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt
Pasta med kylling og grønt i cremet tomatsauce
Pasta carbonara med kylling og bagte tomater
Kylling og pasta i rød pestosauce
Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad
Kyllingespyd med marineret pastasalat
Og så finder du flere opskrifter med lækker pasta, når du under opskrifter kigger på fanen pasta.
Cremet pasta med kylling og grønt - nem paastaret
Ingredienser
- 1 pakke tørret tagliatelle pasta (ca 400 gram) Evt mere hvis i er godt sultne
- 400 gram kyllingefilet Eller kyllingebryst skåret i strimler
- 2 stk rødløg eller bananskalotte - fintsnittede
- Lidt olivenolie til at stege i
- 2 store tsk rød karry paste
- 2 store spsk soltørrede tomater i olie (dræn olien fra) - grofthakkede
- 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 ml) Du kan fint bruge fløde
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. bredbladet persille, oregano og timian eller basilikum - fintsnittes
- Lidt friskrevet parmesan (som drys)
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt Piment D'espelette chilipulver til at smage til med
- 1 håndfuld cherrytomater - halverede
Sådan gør du
- Sæt en gryde vand med salt over og kog pastaen efter anvisning på posen. Den skal gerne være klar samtidig med at selve kyllingen og saucen er klar. NB: Det er VIGTIGT at pastaen kun er kogt al dente - dvs har en smule bid
- Varm lidt olivenolie op i en stor pande og steg kyllingestrimlerne grundigt igennem.
- Tilføj den røde karry paste og lad den stege med ganske kort inden du tilføjer løg. Vend det rundt og lad det stege et minuts tid.
- Tilføj nu de soltørrede tomater og kokosmælken/fløden.
- Vend det hele godt sammen og lad det småsimre til sauen koger lidt ind.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt chilipulver.
- Læg den færdige pasta med det vand der hænger ved over i saucen og vend det godt sammen.
- Drys med de friske krydderurter, riv lidt parmesan henover og top med halverede cherrytomater og et godt drys friskkværnet peber.
- Rigtig god fornøjelse!