pasta med salsiccia
Cremet lækker pasta med krydret italienske pølse, burrata og tomat. En på en gang nem og virkelig lækker pastaret der er fyldt med dejlig smag og smukke farver.
Prøv også: Pizza Salsiccia
Pasta med salsiccia, burrata og tomat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram pasta f.eks. pappardelle eller fettuccine
- 300 gram Salsiccia pølser – jeg brugte de stærke
- 2 stk skalotteløg – fintsnittede
- 2 fed hvidløg – knuste og fintsnittede
- 1 stor rød snackpeber snittet i tern
- 1 dåse flåede hakkede tomater af god kvalitet
- 2 spsk tomatpure
- 1.5 dl tør hvidvin (Alternativt: 1.5 dl grøntsagsbouillon)
- 1 stk burrata (Alternativ: Mascarpone)
- 1 håndfuld friskrevet parmesan
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt olivenolie til at stege i
- Lidt frisk persille eller basilikumsblade som drys på den færdige pasta
Instruktioner
- Kog pastaen al dente efter anvisning på pakningen. Gem lidt af kogevandet som kan bruges til at justere konsistensen på den færdige pastaret.
- Imens pastaen koger, tilberedes saucen sådan her:
- Snit skindet op på salsiccia pølserne og tag farsen ud. Rist den godt af på en varm pande.
- Tilføj løg og hvidløg og lad den sautere til løgene er klare. Pas på hvidløgene ikke brænder på.
- Tilføj tern af den røde snackpeber sammen med tomatpure og lad det stege et par minutter.
- Tilføj herefter hvidvin eller bouillon samt de flåede, hakkede tomater. Lad saucen simre indtil det meste af væden er væk og tomatsaucen er tyknet.
- Bræk burrata'en i stykker og vend den i tomatsaucen til den smelter.
- Dræn pastaen og vend den i tomatsaucen og smag til med salt og friskkværnet peber.Juster evt konsistensen med lidt af pastavandet.
- Riv parmesan henover og giv retten et drys fintsnittet persille eller friske basilikumsblade.
- Rigtig god fornøjelse
Videoopskrift
Tip til opskriften
Jeg har til retten brugt den ferske toscanske pølse Salsiccia, der fåes i flere varianter i supermarkederne. Jeg vælger som regel den stærke variant, men er du ikke så meget til spicy mad, så findes de også i mildere versioner. Salsiccia er som sagt en fersk pølse og du kan bruge den som den pølse, den er eller fjerne skindet og bruge den krydrede fars. Det har jeg gjort i dagens opskrift.
For at gøre tomatsaucen ekstra lækker, har jeg vendt en kugle burrata i den næsten færdige sauce. Det gir en cremet konsistens, der passer helt fantastisk godt og som gør retten egnet til både hverdage og når maden gerne må være ekstra lækker. Er du ikke glad for burrata, kan den erstattes med mascarpone.
Er du også vild med det italienske køkken, så skulle du prøve min opskrift på Middelhavsmagi: Cremet kyllingegryde med kartofler og spinat.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!