Fiskesuppe
Se lige de smukke farver! I dag laver vi fiskesuppe – og jeg lover dig, at det blir godt!
Den er cremet, krydret og med masser af grønt og saftig hvid fisk. Det er simpelthen bare så lækkert!
Jeg synes selv, at jeg har lavet den perfekte fiskesuppe med alt samlet i een gryde. Du får saftig torskeloins (torskens mørbrad), spinat, kartofler, fennikel og gulerødder i en skøn sauce af kokosmælk og varme krydderier som karry og gurkemeje.
Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie og/eller smør til at stege i
- 150 gram gulerødder i grove tern
- 450 gram kartofler i grove tern
- 1 stk fennikel i grove tern
- 1 stor porre (eller 2 alm) i skiver
- 3 fed hvidløg – knust
- 1.5 tsk karrypaste (evt mere hvis du foretrækker suppen ekstra krydret)
- 1.5 tsk karry (medium)
- 1 tsk gurkemeje
- 2 stk grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse kokosmælk – jeg bruger en fuldfed
- Ca 1 liter vand
- 2 håndfulde frisk spinat
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- 400 gram hvid fisk f.eks. torskeloins
- 150 gram rejer som pynt på den færdige ret
- Lidt frisk dild som pynt på den færdige ret
- Lidt karry som drys på den færdige ret
Instruktioner
- Start med at klargøre alle grøntsagerne. Skræl kun kartoflerne, hvis der er behov ellers lad bare skrællen sidde på.Snit alle grøntsager i grove men ikke alt for store stykke af hensyn til tilberedningstiden.
- Sæt en stor gryde over og sauter grøntsagerne. Start med at lægge de hårde grøntsager i (kartofler og gulerødder) og lad dem sautere nogle minutter inden du tilføjer fennikel og porer.
- Knus hvidløgsfed henover og lad karrypasta gurkemeje og karry få god varme inden du tilføjer kokosmælk, vand og bouillonterninger.
- Kog det hele godt igennem og når kartofler og gulerødder er møre smages suppen til med salt og friskkværnet peber.Ønsker du ekstra spice på suppen, kan du sagtens tilføje lidt ekstra karrypaste og du kan også justere konsistensen med ekstra vand, hvis du ønsker det.
- Når suppen er smagt til, lægger du den friske spinat ned i suppen og lader den falde sammen.
- Skær fisken i mindre stykker, men ikke for små og læg den ned i den varme suppe nogle minutter så den blir tilberedt.Lige før servering fordeles rejer og fintsnittet dild henover og suppen serveres rygende varm.Tip: Ønsker du ekstra mæthed, smager det dejligt med lidt godt brød til. Brødet egner sig også godt til at suge den lækre suppe op med fra bunden af skålen.
- Rigtig god fornøjelse!
Vild med fisk?
Er du også vild med fisk, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre fiskeopskrifter. Se bare de her forslag:
Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce
Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme
Thai-fiskefad med torskeloins, kokos og masser af grønt
Laksefad med porrer og spidskål | nem fiskeopskrift
Sprød fisk med cornflakes og parmesanpanering
Og mange flere, når du kigger ind under fanen med FISK & SKALDYR.