Croissant med fastelavnsfyld – sprød og lækker fastelavnsbolle
Croissant med fastelavnsfyld….
Det er her nemt og samtidig virkelig lækkert og den sprøde croissant fungerer perfekt som fastelavnsbolle.
Her hos os, er vi ikke helt enige om, hvilken fastelavnsbolle der er bedst. Min mand, der er vild med flødeskum, foretrækker de store tunge fastelavnsboller med creme og flødeskum. Ungerne er mest vilde med de gammeldags med creme og remonce – og ja jeg er faktisk også mest på holdet med de gammeldags…eller det var jeg, lige indtil jeg mødte de svenske semlor.
Semlor laves traditionelt med en blød kardemommebolle, men hvorfor ikke skifte bollen ud med en sprød croissant….? Det startede egentlig som et lille forsøg – men ja, nu blir det svært at vende tilbage til de traditionelle fastelavnsboller. Ingen tvivl herhjemme: Croissanter med fastelavnsfyld er vildt lækre!
Jeg har valgt at fylde dem med lidt blåbærsyltetøj, marcipan og blåbærskum. Foretrækker du andre bær, så skifter du dem bare ud. Det er udelukkende et spørgsmål om smag og behag.
Jeg bager ikke selv croissanterne selv, men køber dem hos min lokale bager. Han laver store lækre croissanter på ægte smør. Derfor gir det ingen mening for mig, at begynde at bage dem selv. Hvis du også foretrækker den nemme løsning med at købe dem færdigbagte, vil jeg anbefale dig at købe croissanter bagt med smør. De koster måske lidt mere, men smager også bare langt bedre.
Opskriften på den lækre croissant med fastelavnsfyld kommer lige her nedenfor.
Rigtig god fornøjelse!
Jeg elsker at følge med. Så hvis du laver mine opskrifter, blir jeg glad hvis du tagger mig på Instagram med enten #Majspassion eller @majspassion.
Croissanter med fastelavnsfyld
Ingredienser
- 6 stk store smørbagte croissanter skåret i halve
- 6 spsk blåbærsyltetøj
- 6 spsk revet marcipan
- 1 portion blåbærskum
- Lidt flormelis som drys
Blåbærskum:
- 400 gram blåbær fra frost Du kan frit vælge andre bær
- 3 blade husblas
- 150 gram husblas
- 1/2 ltr piskefløde
Sådan gør du
Blåbærskum:
- Start med at lave blåbærskum sådan her:
- Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
- Kog de frosne blåbær, så de er helt kogt ud.Hæld dem igennem en sigte, så kun saften er tilbage (mos gerne bærrene med en ske, så al saften presses ud)Lad saften køle ned, så den kun er lillefingervarm inden du fortsætter.
- Pisk piskefløden rimelig stiv og bland flødeskummet med flormelis
- Vrid husblas fri for vand og rør den ud i blåbærsaften
- Rør først 1 spsk saft ind i flødeskummet og vend herefter flødeskummet ind i saften.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den på køl min 30 minutter.
- Hæld den stivnede blåbærskum på en sprøjtepose med en stor stjernetyl
Sådan samler du croissanterne med fastelavnsfyld:
- Skær croissanterne i halve og fordel 1 spsk blåbærsyltetøj henover bunden.Riv marcipan henover syltetøjet og top med blåbærskumLæg overdelen på og drys med flormelis
- Rigtig god fornøjelse og husk, du kan altid variere smagen ved at udskifte blåbær med andre bær. Tip: Blåbærskummet holder sig fint et par dage på køl.